ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η μαμά Ashley Graham παραδίδει ξανά μαθήματα αποδοχής. Αυτή τη φορά, μέσω ενός βίντεο

Getty Images Dia Dipasupil

Φέτος είδαμε πολλές celebrities να γίνονται μαμάδες και να είναι εξαιρετικά ειλικρινείς αναφορικά με τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα τους, τόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τον τοκετό. Και η Ashley Graham βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λίστας αυτών των ονομάτων. Το plus size supermodel, όχι μόνο αλλάζει τα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας, αλλά δεν διστάζει να παίρνει θέση στο λεπτό ζήτημα της μητρότητας.

H Ashley Graham, λοιπόν, απολαμβάνει την μητρότητά της, όπως ακριβώς θα πρέπει να την απολαμβάνει κάθε γυναίκα. Το 32χρονο μοντέλο, κάθε φορά μάς δείχνει με τον πιο όμορφο τρόπο τις αλλαγές στο σώμα της μετά τη γέννηση του γιου της, Isaac, που ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλαγές που αποδέχεται και αγκαλιάζει με αγάπη, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την ίδια. Και εμείς την επικροτούμε.

Το video της Ashley Graham που έχει να μας διδάξει πολλά

Στο συγκεκριμένο βίντεο το supermodel δείχνει αυτό που πολλές μαμάδες φοβούνται να δείξουν, πόσο μάλλον να αποδεχτούν. Σχηματίζοντας με τα χέρια της μια καρδούλα, η Ashley μάς δείχνει τις ραγάδες που απέκτησε στην περιοχή της κοιλιάς μετά τον τοκετό. Μια κίνηση αρκετά θαρραλέα και εμψυχωτική.

Ashley, πάλι έκανες την διαφορά. Γι’ αυτό το βίντεο, και για πολλά άλλα, της αξίζει ο τίτλος της “Body Activist” και ενός σπουδαίου παραδείγματος προς μίμηση για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Ashley Graham: «Όταν έμεινα έγκυος έπρεπε να ξανασκεφτώ την σχέση μου με το σώμα μου»

Η νέα μαμά, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη γέννηση του γιου της, είχε πει: «Πριν μείνω έγκυος, είχα πάντα την ελπίδα μου, ότι οι εγκυμονούσες θα συνέχιζαν να αγαπούν το σώμα τους μέσα από τις αλλαγές που θα έφερνε η εγκυμοσύνη. Όταν όμως τελικά έμεινα έγκυος, έπρεπε να ξανασκεφτώ την σχέση μου με το σώμα μου, το οποίο κουβαλούσε ένα πλάσμα. Έπαιρνα βάρος τόσο γρήγορα. Στη συνέχεια, εμφάνισα και ραγάδες στο στομάχι μου που με έβαλαν σε σκέψεις: “Δεν μπορώ να το πιστέψω”. Στην αρχή ένιωθα απογοητευμένη. Όταν όμως ήρθε στον κόσμο ο Isaac, είπα: “Όχι, αυτό αποτελεί αιώνιο θέμα συζήτησης για τις γυναίκες. Δεν είναι μια πληγή μάχης. Είναι το κάτι που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα και γι’αυτό θα γιορτάζω το νέο μου σώμα”».

Body positivity, size diversity, mommy shaming

Η Ashley Graham, λοιπόν, εκτός από θερμή υποστηρίκτρια του body positivity και του size diversity, πλέον είναι και υπέρμαχος του #mombod ως καινούργια μαμά. Μέσω του λόγου της, παραδίδει μαθήματα ζωής, αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού, δίνοντας κουράγιο σε όλες τις μαμάδες και καταρρίπτοντας το mommy shaming.

Η μητρότητα, είναι από τις πιο ιερές στιγμές που κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως ακριβώς αυτή θελήσει. Τα σημάδια της εγκυμοσύνης δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα μπροστά σε μια καινούργια ζωή που έρχεται στον κόσμο. Εξάλλου, τα σημάδια σου, είναι οι αναμνήσεις σου. Η προσωπική σου ιστορία και ο προσωπικός σου αγώνας. Γι’αυτό και αξίζουν την αγάπη σου. «Όλες οι γυναίκες είναι σούπερ ηρωίδες», λέει η Ashley Graham και εμείς συμφωνούμε μαζί της.