ΣΕΞΙΣΜΟΣ

«Απαγορεύονται τα string γιατί προκαλούν»: Η επιστολή διαμαρτυρίας που έγινε viral

Leo Visions/Unsplash+

Τα string bikini είναι ανεπιθύμητα στις παραλίες της Αυστραλίας. Αυτός είναι ο καθημερινός σεξισμός σε μια πρόταση. Ένας Αυστραλός ηλικιωμένος άντρας θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τα μαγιό που φοράνε οι γυναίκες. Βασικά, θέλει να τους απαγορεύσει τα string bikini. O Ian Grace, κάτοικος της Gold Coast νιώθει άβολα βλέποντας γυναίκες με τα οπίσθια τους εκτεθειμένα στην παραλία. Θα μπορούσε απλά να μην τις κοιτάει και να ταράζεται, αλλά πώς θα έβγαινε στις εκπομπές να περάσει η ώρα του;

Είναι σεξισμός να λες σε μια γυναίκα τι να φοράει, πότε να το φοράει και να μη φορά κάτι γιατί σε ενοχλεί; Ναι. Είτε αυτό είναι string bikini ή μίνι φούστα μετά τα 40. Αν νιώθεις άβολα βλέποντας μια γυναίκα με string bikini, μπορείς απλά να μην πεις κουβέντα. Όχι να ξεκινήσεις ολοκληρη εκστρατεία στέλνοντας επιστολή στο δήμαρχο της Gold Coast, λέγοντας ότι αποσπάται η προσοχή σου από τις γυναίκες που φορούσαν μικροσκοπικά μπικίνι στην παραλία.

Δεν περιστρέφεται όλος ο κόσμος γύρω από την ύπαρξη σου. Αυτό θα έπρεπε να το μαθαίνουν στα παιδιά από μικρές ηλικίες, είτε στις εκκολαπτόμενες Karen ή στους άντρες που πιστεύουν ότι η άποψη τους πρέπει να επιβληθεί ως νόμος του κράτους.

Τι λέει στις ειδησεογραφικές εκπομπές για την αβολοσύνη που του προκαλούν τα string; «Μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο του κεντρικού δρόμου και φορούσε το πιο ανύπαρκτο μπικίνι και ήταν σχεδόν γυμνή. Μπορούσες να δεις ότι κοίταζε σχεδόν προκλητικά τους ανθρώπους καθώς πλησίαζαν, σχεδόν προκαλώντας τους να πουν κάτι. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ενώ οποιοσδήποτε άνδρας θα απολάμβανε “τη θέα”, πιστεύω ότι οι γυναίκες υποβαθμίζουν και ευτελίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εαυτούς τους, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως αντικείμενα του σεξ, και στη συνέχεια το αποδοκιμάζουν όταν οι άνδρες τις βλέπουν με αυτόν τον τρόπο».

 

 

Στην Ινδία, γυναίκες δολοφονούνται από τους πατεράδες τους και ξυλοκοπούνται αλύπητα από τους αδελφούς τους αν τολμήσουν να φορέσουν ό,τι θέλουν. Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το ταξικό υπόβαθρο, οι άντρες πιστεύουν ότι μπορούν να υποδείξουν σε μια γυναίκα έναν εγκεκριμένο τρόπο να ντυθεί. Δεν υπάρχει το δικαίωμα μιας γυναίκας να φορέσει string bikini.

 

Στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια έγινε θέμα συζήτησης (και στα γαλλικά δικαστήρια) αν οι μουσουλμάνες γυναίκες μπορούν να φοράνε χιτζάμπ. Ανεξιθρησκία left the chat. Η ανδρική αγανάκτηση είναι το πρόσχημα. Ο έλεγχος πάνω στα γυναικεία σώματα είναι ο σκοπός. Πρέπει να πει κάποιος στον κάθε Ian Grace ότι μπορεί να αλλάξει το ανδρικό βλέμμα και όχι η επιλογή της γυναίκες να φορά string bikini. Είναι πάντα λάθος να λέμε στις γυναίκες τι μπορούν να φορέσουν.

Στην Αυστραλία οι διαδηλώσεις έχουν dress code 

Πλήθoς διαδηλωτών φόρεσαν string bikini για να διαμαρτυρηθούν απέναντι σε όσους θέλουν να τα απαγορεύσουν.