ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Άντζελα Γκερέκου – Μαρία Βοσκοπούλου: Συμπρωταγωνίστριες σε καμπάνια κατά της έμφυλης βίας

Papadakis Press/Γιάννης Νταρίλας

Σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την κληρονομική ομορφιά. Μια ομορφιά που σίγουρα σαν περιγραφή αντιστοιχεί στην Άντζελα Γκερέκου και την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου. Πολύ πιο σπουδαία από αυτή βέβαια, είναι η εσωτερική ομορφιά. Μια ομορφιά που εκφράζεται με τη στάση ζωής μας και την αρωγή μας σε πράγματα με ουσία. Κι αυτή αφορά μητέρα και κόρη σε αυτή την περίπτωση. Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου πρωταγωνιστούν μαζί για πρώτη φορά. Και το κάνουν για μία καμπάνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ζούμε σε μία εποχή όπου τα περιθώρια ανοχής στη βία, ευτυχώς, στενεύουν ολοένα και περισσότερο. Η ανάγκη όλων μας για μια κοινωνία ισότητας και ισονομίας, έχει αρχίσει να απαιτείται περισσότερο. Κι όμως η έμφυλη βία είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει να θυματοποιεί γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Η καμπάνια “I am not a doll project” στοχεύει στην εξάλειψή της. Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου συμμετείχαν σε αυτή, όπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα που δημοσίευσαν στο Instagram.

Μητέρα και κόρη φωτογραφήθηκαν για την καμπάνια την οποία επιμελείται η Ιωάννα Παρασκευά. «Εμπνεύστηκα από τη δουλειά σου γιατί θα δώσει το έναυσμα και το μήνυμα στα ίδια τα παιδιά μέσα από τους συμβολισμούς που θα βγάλει, να μαθαίνουν και να προστατεύονται. Η δουλειά σου είναι εξαιρετική και με συγκινεί», ακούγεται να λέει η Άντζελα Γκερέκου στην Ιωάννα Παρασκευά κατά τη διάρκεια ενός backstage βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της ηθοποιού στο YouTube.

Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου πιάνονται χέρι χέρι και κοιτάζουν τον φακό. Η γυναικεία δύναμη εν τη ενώσει. Η οικογενειακή μέσα κι έξω ομορφιά επί το έργον.

Η Μαρία Βοσκοπούλου και η Άντζελα Γκερέκου έχουν μια πολύ όμορφη σχέση μεταξύ τους. Η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου είχε μιλήσει στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη για το ποια είναι η αντιμετώπιση της μητέρας της προς το γεγονός ότι η ίδια μπαίνει πλέον δυναμικά στον καλλιτεχνικό χώρο. Η Μαρία Βοσκοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «φλΕΡΤ» δήλωνε προετοιμασμένη τόσο για το ενδεχόμενο κάποιοι να είναι προκατειλημμένοι θετικά απέναντί της λόγω των γονιών της και της δικιάς τους καλλιτεχνικής υπόστασης, όσο και για την αρνητική προκατάληψη. «Ναι και όχι. Μπορεί να είναι του χώρου και να ξέρουν αλλά επειδή εγώ είμαι το παιδί τους, φέρονται περισσότερο ως γονείς όχι ως καλλιτέχνες. Κυρίως η μαμά μου μπορεί να αγχωθεί περισσότερο», τόνιζε η νεαρή ηθοποιός.

Όσο για τον λόγο που οδηγήθηκε η ίδια στην υποκριτική και σε αυτό έπαιξε ρόλο το οικογενειακό της περιβάλλον. «Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με πολλή αγάπη για τις τέχνες, οπότε αναπόφευκτα ήρθα σε επαφή από μικρή με το τραγούδι και την υποκριτική και φυσικά μου άρεσαν», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό People.