CELEBRITIES

Η Άντζελα Γκερέκου επιστρέφει στην τηλεόραση. Θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά του Mega

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Άντζελα Γκερέκου να παίζει στην τηλεόραση. Η ηθοποιός και πολιτικός έπαιξε στην σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Τα παιδιά της Νιόβης» το 2004. Και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη μικρή οθόνη. Η Άντζελα Γκερέκου θα είναι ένα μέλος του πρωταγωνιστικού cast της νέας σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, για το Mega. Η μεταγραφή του Ανδρέα Γεωργίου στο Mega έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό. Αυτή τη φορά η εκπομπή «Πάμε Δανάη» αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για το cast της νέας του δουλειάς, που τιτλοφορείται «Η γη της ελιάς». Φυσικά το σενάριο θα υπογράψει η Βάνα Δημητρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Άρης Καβατζίκης, η σειρά θα προβληθεί τη σεζόν 2021 – 2022. Η Άντζελα Γκερέκου δεν είναι η μόνη ηθοποιός που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος ότι θα πρωταγωνιστεί στη σειρά. Μαζί της θα δούμε και τη Λυδία Κονιόρδου, η οποία έχει πάιξει στην τηλεόραση μόνο μία φορά ακόμα, το 1992 στην τηλεοπτική σειρά «Φάντασμα». Μαζί τους στη σειρά θα παίζει και ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Η Άντζελα Γκερέκου πριν καταπιαστεί με την πολιτική διέγραφε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην τηλεόραση. Τη δεκαετία του 1990 βρισκόταν ανελειπώς σχεδόν στο cast τηλεοπτικών σειρών ξεκινώντας από τη σειρά «Στη σκιά του χρήματος» το 1990 στον ΑΝΤ1 και συνεχίζοντας με τις σειρές: «Τμήμα Ηθών» (1992), «Μια γυναίκα από το παρελθόν» (1992), «Ο ήχος της σιωπής» (1993), «Τολμηρές ιστορίες» (1994), «Η πρόβα του Νυφικού» (1995), «Μαγική νύχτα: Βαθιά νερά» (1995) και «Ένοχη Αγάπη» (1996).

Η Άντζελα Γκερέκου και τα τρία επαγγέλματα της ζωής της

Η Άντζελα Γκερέκου είχε επιστρέψει στην υποκριτική και πάλι το 2018 συμμετέχοντας στην παράσταση «Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών»: Υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Πάνου Αγγελόπουλου (σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού» και τον πολιτιστικό οργανισμό «Sound & Picture Theatre Production») και σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο.

Η υποκριτική και η πολιτική ήταν οι πιο γνωστές ιδιότητες με τις οποίες ξέρουμε την Άντζελα Γκερέκου. Η ίδια ξεκίνησε την πορεία της από την Αρχιτεκτονική, κέρδισε τον θαυμασμό με τις υποκριτικές της ικανότητες και την ομορφιά της στις δεκετίες των 90s και 00s κι έπειτα αφιερώθηκε στην πολιτική. Άλλωστε και η κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου, που έκανε φέτος το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε σειρά της ΕΡΤ, έχει πει ότι δεν έχει γνωρίσει τόσο τη μαμά της ως καλλιτέχνη.

«Τη μαμά μου δεν την ξέρω τόσο ως καλλιτέχνη, την έχω ζήσει κυρίως ως πολιτικό. Έχω παρακολουθήσει σειρές της ετεροχρονισμένα καθώς η τελευταία σειρά που έκανε ήταν όταν είχα γεννηθεί», σημείωνε στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη η Μαρία Βοσκοπούλου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τη ζήσει και με αυτή την ιδιότητα.

«Τολμώ να πω ότι αυτά με καθόριζαν. Επέλεξα την αρχιτεκτονική, γιατί με γοήτευε, συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη μαζί. Από την άλλη, το θέμα της έκφρασής μου μέσα από την υποκριτική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα έψαχνα να το ανακαλύψω. Και μετά ήρθε η πολιτική. Απώτερος στόχος, τελικά, δεν ήταν αυτό καθαυτό το αντικείμενο της ενασχόλησής μου –που σίγουρα θα πρέπει να με εμπνέει και να με γοητεύει– αλλά να πλησιάσω όλο και περισσότερο σ’ αυτό που αναζητούσα: την αρμονία μέσα από την ανησυχία να ανακαλύπτω και να ερευνώ τα πάντα. Πήγα στην Ιταλία, ταξίδεψα στον κόσμο, γνώρισα ανθρώπους που μου άνοιξαν πόρτες του μυαλού και της ψυχής μου. Πάντως, το ξεκάθαρο κοινό σημείο και των τριών αυτών τομέων είναι ότι είναι ανθρωποκεντρικοί», είχε πει χαρακτηριστικά η Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στο Hello για τα επαγγέλματα στα οποία μοίρασε τη ζωή της.