ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Άλμα Ζωής: Πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού

Unsplash

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε γυναίκα με καρκίνο του μαστού το επιθυμεί να μιλήσει και να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου που έχει και η ίδια βιώσει την ασθένεια.

Είναι το παλαιότερο πρόγραμμα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», αλλά και ο πυρήνας της οργανωμένης αλληλοβοήθειας, βασικού πυλώνα λειτουργίας του Συλλόγου. Το εθελοντικό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς Reach to Recovery.

Οι επισκέψεις εθελοντριών του Συλλόγου σε γυναίκες που έχουν μόλις υποβληθεί σε επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται προσφέρουν στις ασθενείς ανακούφιση, ουσιαστική επικοινωνία και κατανόηση, ενώ οι ίδιες οι εθελόντριες αποτελούν πρότυπο ποιότητας ζωής μετά την ασθένεια.

Οι γυναίκες –μέλη του συλλόγου στέλνουν το μήνυμα: «Όλες οι γυναίκες του Συλλόγου έχουμε ζήσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού. Αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, έχουμε νιώσει τα ίδια συναισθήματα και καταλαβαίνουμε όσο κανένας αυτά που βιώνεις εσύ τώρα. Έχουμε αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες. Είμαστε εδώ για ‘σένα».

Λόγω της πανδημίας το πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά μέσω Skype ώστε να υποστηρίζεται η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, αλλά και τηλεφωνικώς.

Σε συνεργασία με κλινικές μαστού των Νοσοκομείων Έλενα, Ιασώ και Metropolitan, οι ασθενείς μπορούν σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες να μιλήσουν με εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Greece Race for the Cure®.

Αναλυτικά ημέρες και ώρες επικοινωνίας:

Έλενα: Τρίτη 10:30-13:00
Ιασώ: Τρίτη 10:30-13:00
Metropolitan: Πέμπτη 10:30-13:00

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 210 4180016
Skype: Almazois_RRI

άλμα ζωής

Τέλος, οποιαδήποτε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού το έχει ανάγκη, ακόμα και αν βρίσκεται εκτός νοσοκομείου, μπορεί να απευθυνθεί στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», στο τηλέφωνο 210 41 80 006 και να έρθει σε επαφή με εκπαιδευμένη εθελόντρια.