WOMEN TODAY

Αυτή η γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι του 8ου για να γλιτώσει από τον βίαιο σύντροφό της

Facebook Georgia Brodick

«Με έκανε να νιώθω ότι ήταν ο μόνος που ενδιαφερόταν για μένα». Η 22χρονη Georgia Bodrick, είναι μία νεαρή χορεύτρια από τη Μελβούρνη που σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν θα συναντήσουμε ποτέ τυχαία στον δρόμο. Την ιστορία της, όμως επιβάλλεται να την γνωρίζουμε. Η Bodrick υπήρξε θύμα της επιθετικής συμπεριφοράς του συντρόφου της. Ανέχτηκε πολλά από εκείνον, κάτι που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή. Είναι θαύμα που ζει.

Η Georgia πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί

Όσα ακολουθούν, συνθέτουν για ακόμα μια φορά τη θλιβερή διαπίστωση του πόσο καταστροφικές είναι οι σχέσεις μέσα στις οποίες κρύβεται το τέρας της ψυχολογικής και σωματικής βίας. Πόσο τοξικό είναι να παραμένεις με έναν άνθρωπο που σου κάνει μόνο κακό. Το δράμα αυτής της νέας γυναίκας κορυφώθηκε τη στιγμή που μέσα στην απόλυτη απόγνωση, στράφηκε προς το κενό προκειμένου να σωθεί από τον γνώριμο πόνο της βίας που βίωνε μέσα στη σχέση της. Το δικό της ένστικτο της επιβίωσης απορρυθμίστηκε. Την ημέρα που πήδηξε από τον 8ο, η Georgia είχε μάθει πως ο σύντροφός της την απατούσε. Σε κατάσταση μεγάλης έντασης, κάλεσε τον πατέρα της, ζητώντας του να έρθει να την πάρει από το διαμέρισμά της, στο οποίο βρισκόταν και ο σύντροφός της, αφού γνώριζε πως το να ανοίξει την πόρτα και να φύγει δεν θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να κάνει ελεύθερα. Εκείνος όμως δεν μπόρεσε να είναι εκεί.

«Αν προσπαθούσα να τον αφήσω και να φύγω θα έμπαινε μπροστά στην πόρτα και δεν θα με άφηνε. Η οικογένειά μου προσπάθησε να με προειδοποιήσει. Οι δικοί μου άνθρωποι είχαν δει το πόσο χειριστικός είναι. Αυτός τους ακύρωνε και τους κατηγορούσε επίμονα για τις ανασφάλειές μου», λέει σε συνέντευξή της στην αυστραλιανή Daily Mail η Brodrick, η οποία σώθηκε από θαύμα μετά την πτώση της.

«Γεια σας παιδιά, όπως κάποιοι από εσάς ίσως ξέρετε, έκανα απόπειρα αυτοκτονίας πριν μερικές εβδομάδες πέφτοντας από το μπαλκόνι του 8ου ορόφου. Ήμουν σε κώμα και υποβλήθηκα σε πολλαπλές εγχειρήσεις», γράφει η Bodrick 3 εβδομάδες μετά το ατύχημα. Η αρχική εκτίμηση των γιατρών έκανε λόγο για 10% πιθανότητες να ζήσει και ένα εξίσου ελάχιστο ποσοστό να επιβιώσει χωρίς μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Αλλά η Georgia τους διέψευσε όλους. Σήμερα κινείται με αναπηρικό καροτσάκι μετρώντας τραύματα και σπασίματα στη μέση, τον λαιμό και την πλάτη αλλά προβλέπεται να περπατήσει και πάλι μέχρι τα Χριστούγεννα. Έχει δίπλα της ανθρώπους που την αγαπούν, όπως η φίλη της που άνοιξε ένα fund ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία της.

 

Για την Brodrick η δημοσιοποίηση της ιστορίας της έχει απώτερο στόχο να ευαισθητοποιήσει γύρω από την Οριακή Διαταραχή της Προσωπικότητας (BPD) με την οποία έχει διαγνωσθεί και η ίδια. Η άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας προς κάθε άτομο δημιουργεί πληγές που δεν επουλώνονται ποτέ. Ειδικά προς κάποιον που βιώνει ήδη έντονη συναισθηματική αστάθεια, πυροδοτεί τη ψυχική νόσο. Ευτυχώς η Georgia σώθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή.

Τηλεφωνική γραμμή SOS για την καταγγελία βίας κατά των γυναικών 15900, www.womensos.gr