ΛΟΑΤΚΙ+

10 διάσημες γυναίκες που δηλώνουν bisexual. Το B του LGBTQ+

© 2023 Mark J. Terrill/AP IMAGES

Είναι 2023, αλλά τα bisexual άτομα ακόμα και σήμερα νιώθουν ότι είναι «αόρατα» στην κοινωνία. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ GLAAD η αμφιβολία για την ύπαρξη της αμφισεξουαλικότητας είναι μία πραγματική και εμμένουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι bisexuals ακόμα και μέσα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που υποτίθεται ότι τους συμπεριλαμβάνει. Όπως συμβαίνει με πολλά θέματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και στο θέμα της ορατότητας των bisexuals, οι διάσημοι βάζουν το λιθαράκι τους. Οι διάσημες γυναίκες που θα δεις σε αυτή τη λίστα δηλώνουν bisexual και γίνονται η φωνή που επιμένει να υπενθυμίζει σε όσους το αρνούνται, ότι η αμφισεξουαλικότητα είναι υπαρκτή.

Οι διάσημες γυναίκες που θα δεις παρακάτω δηλώνουν bisexual κι είναι out and proud γι’ αυτό. Είτε αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε σχέση με άντρες, είτε με γυναίκες, είτε είναι single, έλκονται σεξουαλικά και από τους άντρες και από τις γυναίκες και μιλούν γι’ αυτό. Σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητάς.

Rita Ora

Τον Μάιο του 2018 η τραγουδίστρια είχε μιλήσει για την έμπνευση πίσω από το τραγούδι της, Girls, στο Twitter. «Το τραγούδι Girls γράφτηκε εκπροσωπώντας τη δική μου αλήθεια και είναι μία ακριβής καταγραφή για μία πολύ αληθινή και ειλικρινή εμπειρία της ζωής μου. Είχα σχέσεις με γυναίκες και άντρες σε όλη τη ζωή μου κι’ αυτό είναι το προσωπικό μου ταξίδι», έγραφε η Rita Ora.

Amber Heard

«Δεν ήμουν ποτέ “στη ντουλάπα”. Ήμουν πάντα ακτιβίστρια. Πήγαινα σε διαδηλώσεις. Αρνιόμουν να μην συνοδεύομαι από την τότε συντροφό μου, αλλά κανείς δεν με ρώτησε γι’ αυτό», είχε πει το 2017 σε συνέδριο του Economist η Amber Heard, που έχει κάνει σχέσεις και με άντρες και με γυναίκες και δεν έχει αρνηθεί ποτέ την αμφισεξουαλικότητά της.

Kristen Stewart

διάσημες γυναίκες bisexual ©2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

«Δεν είσαι μπερδεμένος αν είσαι bisexual. Δεν είναι καθόλου μπέρδεμα. Για εμένα είναι το ακριβώς αντίθετο», είχε πει στη βρετανική Guardian το 2017 η ηθοποιός.

«Η σεξουαλικότητα είναι ένα δύσκολο θέμα προς συζήτηση. Είναι όλο ένα γκρι πεδίο. Εγώ απλά προσπαθώ να αναγνωρίσω αυτή τη ρευστότητα, αυτό το γκρι που πάντα υπήρχε», πρόσθετε η ηθοποιός που δηλώνει bisexual.

Evan Rachel Wood

διάσημες γυναίκες bisexual ©2023 van Agostini/Invision/AP, File/ AP Images

H Evan Rachel Wood έχει δηλώσει ότι έχει δεχτεί μίσος μετά τον coming out της. «Νομίζω ότι επειδή συχνότατα η ύπαρξή μας “διαγράφεται” οι άνθρωποι απλά δεν έχουν πληροφορίες. Υπάρχουν τόσο πολλές αρνητικές ιδέες που συνοδεύουν αυτή την ταμπέλα. Καταλαβαίνω την ένσταση για τις ταμπέλες και την επιθυμία να απαλλαγούμε από όλες τους. Αλλά πριν το κάνουμε πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στους ανθρώπους να ταυτιστούν με κάποιον τρόπο με μία ομάδα. Εμένα με βοήθησε αυτό. Είναι τόσο μπέρδεμα ειδικά όταν δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες εκεί έξω.

Το να διαγράφεις και να αγνοείς βλάπτει τους ανθρώπους, πλήττει την αυτοπεποίθησή τους και τους βάζει σε καταστροφικούς δρόμους. Είναι μία αληθινή ανάγκη. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είναι ok, ότι η αμφισεξουαλικότητα υπάρχει και οι ιστορίες τους έχουν σημασία», είχε πει στο περιοδικό Time.

Anna Paquin

διάσημες γυναίκες bisexual ©2023 Andy Kropa/Invision/AP Images

Το 2010 έκανε το δικό της coming out ως bisexual η Anna Paquin. «Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν την εκδοχή του κόσμου στον οποίο ζουν οι ίδιοι κι αν είναι κάτι έξω από την εμπειρία τους μερικές φορές τους τρομάζει ή απλά δεν το καταλαβαίνουν. Και δεν πειράζει», είχε πει σχετικά με τις συχνές παρεξηγήσεις που αφορούν την αμφισεξουαλικότητά της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Shailene Woodley

©2023 Evan Agostini/Invision/AP Images

Με έναν πολύ απλό τρόπο περιέγραψε την αμφισεξουαλικότητα η Shailene Woodley μιλώντας στο The Hollywood Reporter. «Ερωτεύομαι με τα ανθρώπινα πλάσματα σύμφωνα με αυτό που είναι, όχι σύμφωνα με αυτό που κάνουν ή ποιο είναι το φύλο τους», είχε πει η ηθοποιός.

Megan Fox

Το 2008 η Megan Fox παραχώρησε συνέντευξη στο GQ, όπου για πρώτη φορά είπε ότι μπορεί να δει τον εαυτό της σε σχέση με ένα κορίτσι. Το 2021 έκανε το δικό της coming out ως bisexual μέσα από ένα post στο Instagram της. «Βάζω το B στο LGTQ+ για πάνω από 2 δεκαετίες», είχε γράψει.

Lili Reinhart

Σε μία συνέντευξή της στο Flaunt Magazine η Lili Reinhart είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι προσποιείται τη bisexual για να συγκεντρώσει την προσοχή, καθώς ήξερε χρόνια ότι είναι bisexual.

«Ήξερα πολύ καλά ότι με έλκουν οι γυναίκες από μικρή ηλικία. Ένιωθα ότι καθώς έχω υπάρξει αποκλειστικά σε ετεοκανονικές σχέσεις, θα ήταν εύκολο για έναν τρίτο, ειδικά για τα Media, να με στοχοποιήσουν και να με κατηγορήσουν ότι προσποιούμαι τη bisexual για να τραβήξω την προσοχή. Δεν είναι κάτι με το οποίο ήθελα να έρθω αντιμέτωπη. Αλλά στους στενούς μου φίλους και στα πρόσωπα της ζωής μου δεν έχω κρύψει την αμφισεξουαλικότητά μου», είχε πει η ηθοποιός.

Lady Gaga

Το 2013 μιλώντας στους fans της η Lady Gaga υπερασπίστηκε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό που την κάνει αμφισεξουαλική. «Ξέρετε κάτι; Δεν είναι ψέμα ότι είμαι bisexual και μου αρέσουν οι γυναίκες και όποιος θέλει να το διαστρεβλώσει αυτό λέγοντας “Λέει ότι είναι bisexual για λόγους marketing” αυτό είναι ένα γ@@@@@@@ ψέμα. Αυτό είναι που είμαι κι αυτό που ήμουν πάντα», είχε πει.

Cardi B

Το 2018 τη χρονιά που συνεργάστηκε με τη Rita Ora στο τραγούδι Girls με το οποίο και οι δύο περιέγραφαν τις σεξουαλικές εμπειρίες τους με γυναίκες, έκανε το δικό της coming out ως bisexual η Cardi B. Η rapper έχει έρθει αντιμέτωπη με την αμφιφοβία, καθώς την έχουν κατηγορήσει για το γεγονός ότι ενώ δηλώνει bisexual έχει κάνει σχέσεις μόνο με άντρες.

Έχει απαντήσει σε τέτοια tweets ακόμα και με πολύ γλαφυρό τρόπο. «”Έτρωγα” γυναίκες πριν γεννηθείς. Συγγνώμη που δεν έχω φωτογραφίες στο κινητό μου για να το αποδείξω σε σένα», είναι μία από τις απαντήσεις αυτού του είδους από την Cardi B.