ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βρώμη: 5 ιδέες για πρωινό σε βαζάκι. Φουλ πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση γλυκού

Unsplash

Αν δεν έχεις πάρει τη βρώμη με καλό μάτι, οι συνταγές που ακολουθούν, ανατρέπουν τα δεδομένα και τη σχέση σου μαζί της.

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η μαμά σου είχε πολύ μεγάλο δίκιο που επέμενε. Θυσίασε αυτά τα τελευταία 10 λεπτά του ύπνου για να απολαύσεις τη βρώμη που έχεις βάλει από το προηγούμενο βράδυ, βάζοντάς τα σε γάλα ή νερό. Και επειδή δεν τρώγεται σκέτη, εμείς σου έχουμε 6 συνταγές που θα τις έλεγες περισσότερο γλυκές, είναι πεντανόστιμες, γεμάτες πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένες οδηγίες στην εκτέλεση. Απλώς ανακατεύεις όλα τα υλικά σε βαζάκι, μετά ψυγείο και μετά κατανάλωση.

Βρώμη με φυστικοβούτυρο

Υλικά:

μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

3/4 κουταλιά σπόροι chia

2 κουταλιές φυστικοβούτυρο

1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου

μισό φλιτζάνι βρώμη

φέτες από φρέσκα φρούτα

Σε ένα βαζάκι με καπάκι, βάλε γάμα αμυγδάλου, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι και πρόσθεσε τη βρώμη πιέζοντάς την προς τα κάτω. Το βαζάκι πρέπει να μπει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Θα το φας το πρωί με φρέσκα φρούτα και σπόρους chia από πάνω.

Banana bread με βρώμη

Υλικά:

μισό φλιτζάνι βρώμη

1 φλιτζάνι γάλα καρπού

1 λιωμένη γινωμένη μπανάνα

λίγη κανέλα

λίγο αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλάκια σπόρους chia

τριμμένοι ξηροί καρποί

Βρώμη που μοιάζει με black forest

Υλικά:

1 φλιτζάνι βρώμη

1 φλιτζάνια γάλα

1 κουταλιά σκόνη κακάο

2 κουταλιές μέλι

1 φλιτζάνι κεράσια

2 κουταλιές σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Βαζάκι με μπαχαρικά

Υλικά:

1 και 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας

μισό κουταλάκι κουρκουμά

1/4 κουταλάκι κανέλα

1/4 κουταλάκι κάρδαμο

1/4 κουταλάκι τζίντζερ

1/8 κουταλάκι πιπέρι

μισή κουταλιά λάδι καρύδας

σιρόπι σφενδάμου

μισό φλιτζάνι βρώμη

σπόροι chia

Εδώ χρειάζονται λίγα περισσότερα βήματα. Ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τα μπαχαρικά. Πρόσθεσε το μέλι και το λάδι καρύδας αλλά μην αφήσεις το μείγμα να βράσει. Άφησέ το να κρυώσει. Σε ένα βαζάκι, βάλε τη βρώμη, τους σπόρους chia, το μείγμα με τα μπαχαρικά και ανακίνησέ το καλά. Θέλεις τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο. Σέρβιρε με φρέσκα φρούτα.

Με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά:

1 μπανάνα, κομμένη στη μέση

1 φλιτζάνι βρώμη

1μιση φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

4 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης, με γεύση σοκολάτα

μισή κουταλιά σπόροι chia

2 κουταλάκια νιφάδες κακάο

λίγο βούτυρο αμυγδάλου

Πάρε τη μισή μπανάνα και κόψε κομμάτια και λιώσε την υπόλοιπη. Βάλε σε ένα μπολ τη λιωμένη μπανάνα, τη βρώμη, τη σκόνη πρωτεΐνης και τους σπόρους chia σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά και μοίρασε το μείγμα σε δύο διαφορετικά βαζάκια.

Το επόμενο πρωί, πάρε το ένα και ρίξε λίγο γάλα αμυγδάλου γιατί θα είναι σχετικά πηχτό. Πρόσθεσε τις φέτες μπανάνα, τις νιφάδες κακάο και λίγο βούτυρο αμυγδάλου αν θες.