ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που σε προστατεύει από τη γρίπη όσο καμία άλλη

Unsplash

Η πρώτη, σχεδόν ενστικτώδης, αντίδρασή σου κάθε που νιώθεις ένα κρύωμα να σε περιτριγυρίζει είναι να πάρεις μια βιταμίνη C, να στύψεις έναν χυμό, να πιεις ένα τσαγάκι. Τις περισσότερες φορές είναι ήδη πολύ αργά, καθώς η πούντα έχει αρπαχτεί και θα πρέπει να κάνει τον κύκλο της. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Και ειδικά τώρα υπό τον φόβο του κορονοϊού, δεν είναι να παίζεις με την υγεία σου.

Η πρόληψη σώζει από τη γρίπη

Η πρόληψη αποτελεί το Α και το Ω ώστε να την σκαπουλάρουμε και να μην κολλήσουμε από κρυολόγημα μέχρι γρίπη και ιό. Σωστός ύπνος, πολλά υγρά, σωστή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αποφυγή των πολύ κλειστών χώρων και τακτικό όσο και σωστό πλύσιμο των χεριών είναι τα κλασικά tips που θα σε προφυλάξουν. Δίπλα σε όλα αυτά, πρόσθεσε κι ένα εξίσου πολύτιμο, που πρέπει να σου γίνει δια βίου συνήθεια. Πρόκειται για μία τροφή που θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις και συνεπώς απομακρύνει όλη αυτή την ταλαιπωρία. Μην κάνεις κάποια περίπλοκη μαντεψιά, η τροφή που προστατεύει είναι πολύ συνηθισμένη. Πρόκειται για το γιαούρτι που δεν είναι μόνο γεμάτιο με ασβέστιο, αλλά και πλούσιο σε προβιοτικά.

Γιαούρτι, η τροφή που προστατεύει

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Νutrients” τον Ιούνιο του 2017, το γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό από μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως είναι η γρίπη. Πώς ακριβώς λειτουργούν, θα μάθεις παρακάτω.

Τα προβιοτικά είναι «καλά» ζωντανά ευεργετικά βακτήρια που αλληλεπιδρούν με μικρόβια που βρίσκονται στο έντερο. Πρόκειται για τρισεκατομμύρια μικρόβια που παράγουν βιταμίνες, όπως είναι η B6, η Β12 και η Κ. Συγκεκριμένα, το βακτήριο Lactobacillus reuteri έχει την ιδιαιτερότητα να μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το γιαούρτι είναι πραγματικό κι όχι επιδόρπιο.

Κι αν δεν σ’ αρέσει το γιαούρτι; τι γίνεται; είσαι καταδικασμένη να αρρωσταίνεις μια ζωή; υπάρχει λύση και για σένα, αφού ως γνωστόν τα προβιοτικά κυκλοφορούν και σε σκευάσματα. Αλλά πώς να το κάνουμε, όσο πιο φυσικός ο τρόπος που τα λαμβάνεις μέσα από μια υγιεινή τροφή, τόσο το καλύτερο.