ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν πίνεις νερό

Pexels

Το βράδυ το σώμα σου αφυδατώνεται και συχνά ξυπνάς διψασμένη. Βρίσκεσαι πολλές ώρες στην κίνηση και διψάς. Χαζεύεις Netflix στον καναπέ και βαριέσαι να σηκωθείς να βάλεις νερό, αλλά νιώθεις ότι το έχεις ανάγκη.

 

Ποιο είναι όμως το λάθος που μπορεί να κάνεις σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις; Το ότι επιλέγεις να πιείς νερό από το μπουκάλι που έχεις κάπου εκεί δίπλα ξεχασμένο για μέρες. 

Ίσως ξέρεις ήδη ότι το να πίνεις νερό από ένα μπουκάλι που έχει μείνει ανοιχτό, δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό: η σκόνη, τα υπολείμματα, αλλά και κάποιο έντομο που μπορεί να πέσει μέσα στο ποτήρι, κάνουν το νερό ανθυγιεινό. Ακόμα κι ένα κλειστό μπουκάλι όμως, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο νερό που εμπεριέχεται, αφού όταν το βάζουμε στο στόμα μας, όλα τα βακτήρια που έχει το σάλιο μας καταλήγουν στο νερό και μπορούν να δημιουργήσουν μόλυνση.

Αν το αφήσεις να εκκολαφθεί για ώρες, και μετά πιείς, μπορεί να αρρωστήσεις εφόσον επιτρέπεις στα βακτήρια να ξαναμπούν στον οργανισμό σου. Άπαξ και ακουμπήσεις τα χείλη σου στο μπουκάλι, καλό θα ήταν να καταναλώσεις το περιεχόμενό του και να το πετάξεις.

Βέβαια, εφόσον τα βακτήρια είναι δικά σου, είναι λίγες οι πιθανότητες να αρρωστήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όντως πίνουν από ξαναχρησιμοποιημένα μπουκάλια ή νερό που έχει μείνει πολλές ώρες άθικτο και δεν παθαίνουν και τίποτα.

Προφανώς και δεν είναι κανόνας ότι αν πιείς το χτεσινό νερό θα αρρωστήσεις, αλλά καλό θα ήταν να μην το κάνεις. Όπως επίσης και να μην μοιράζεσαι το μπουκάλι σου με άλλους, ή να μην το αφήνεις σε μέρη όπως το αμάξι σου όπου μπορεί να ζεσταθεί και να αναπτύξει βακτήρια. Θα πρέπει να φροντίζεις να ανανεώνεις το νερό που πίνεις. Άλλωστε τίποτα δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα του να πίνεις φρέσκο vερό τις στιγμές που το χρειάζεσαι τόσο πολύ.