ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην καθημερινότητά σου

Unsplash

Καθώς αντιμετωπίζετε προκλήσεις ζωής, ίσως αναγνωρίσετε ότι ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ονειρεύονται πως θέλουν να δημιουργήσουν μια όμορφη ζωή, που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους. Ξαφνικά, όμως, συνειδητοποιείτε ότι αυτό που θέλετε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνετε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό μου έχει συμβεί πολλές φορές και είναι ένα θέμα που συχνά αφορά τους πελάτες μου.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Ας δούμε τη φράση «Είμαι απασχολημένος». Τι σημαίνει αυτό; Για τη γενιά μου, ήταν πολύ κουλ να είσαι εξαιρετικά απασχολημένος, να έχεις δουλειά μέχρι το μπούνια. Η ιδέα ότι το να είσαι απασχολημένος σε κάνει σημαντικό είναι ριζωμένη μέσα μας. Αν κάποιος δεν πνίγεται στη δουλειά, οι άλλοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι κάτι πάει στραβά με αυτούς.

Αν σε ρωτήσουν «Πώς είσαι; Είσαι καλά;» και απαντάτε, «ναι, όλα είναι τέλεια!» θα σε κοιτάξουν παράξενα.
Το φυσιολογικό, όμως, για ένα άτομο είναι να αισθάνεται καλά, να αισθάνεται ότι η ζωή του είναι όμορφη και να αισθάνεται ήρεμο χωρίς άγχος για να ζήσει τη στιγμή και να δημιουργήσει τη ζωή του όπως του αρέσει.
Αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων.

Η πίεση δεν είναι φυσιολογική. Χάνουμε τις στιγμές επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι να σκεφτόμαστε το μέλλον. Σκεφτόμαστε τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, σκεφτόμαστε πού θα πάμε, σκεφτόμαστε τον επόμενο μήνα και το επόμενο έτος.

Σε γενικές γραμμές, σκεφτόμαστε τι πρόκειται να κάνουμε σε μελλοντικές στιγμές, αντί να εστιάζουμε σε αυτό που βιώνουμε στην τρέχουσα στιγμή.

Αν έχετε παιδιά, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ζουν τη στιγμή. Εμείς, οι μεγάλοι, ταραζόμαστε όταν δεν ακολουθούν τον γρήγορο ρυθμό μας. Το να είσαι «έως εδώ» με τις δουλειές σημαίνει μόνο ότι έχεις γεμίσει τη ζωή σου και δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς για αυτή. Δεν έχεις το χρόνο να ζήσεις τη στιγμή επειδή είσαι πολύ απασχολημένος να σκέφτεσαι την επόμενη.

Η εύρεση της ευτυχίας μέσα μας, όμως, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος στη ζωή.

 

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching