ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το υγιεινό σνακ που μειώνει τις λιγούρες. Φάε άφοβα

Pexels

Είναι 23:00, έφαγες το βραδινό σου πριν από 4 ώρες, είχες μια εξαιρετικά κουραστική μέρα και τώρα περιπλανιέσαι στην κουζίνα σου για να βρεις ένα σνακ για να ικανοποιήσεις αυτή τη βραδινή λιγούρα, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Τι επιλέγεις να φας;

Λοιπόν, μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις είναι ένα υγιεινό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως το τυρί κότατζ (cottage), σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Οι επιστήμονες συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο, οδηγεί σε ευνοϊκή επίδραση στον μεταβολισμό μαζί με βελτιώσεις, στην ποιότητα των μυών και τη γενική υγεία. Η μελέτη τους σημείωσε επίσης ότι τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα, δεν παρουσίασαν αύξηση στο σωματικό λίπος.

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη, δραστήριες και υγιείς γυναίκες, κατανάλωναν τυρί cottage 30 έως 60 λεπτά πριν τον ύπνο. Ο στόχος των ερευνητών ήταν να προσδιορίσουν εάν αυτή η τροφή θα είχε αντίκτυπο στον μεταβολισμό τους (την ενεργειακή δαπάνη για ξεκούραση, τις ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού και την όρεξη), καθώς και τη λειτουργική αποκατάσταση των μυών.

Αυτό που έκανε τη συγκεκριμένη μελέτη μοναδική, ωστόσο, είναι ότι αντί για ένα σέικ πρωτεΐνης ή κάποιο συμπλήρωμα, οι συμμετέχουσες κατανάλωναν μια πλήρη τροφή.

«Μέχρι τώρα, υποθέταμε ότι τα πλήρη τρόφιμα θα δρούσαν παρόμοια με τα δεδομένα για τις συμπληρωματικές πρωτεΐνες, αλλά δεν είχαμε πραγματικά στοιχεία», επισημαίνουν οι ερευνητές. «Αυτό είναι σημαντικό γιατί προσθέτει στη βιβλιογραφία ότι τα πλήρη τρόφιμα λειτουργούν εξίσου καλά με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης και έτσι δίνονται στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές».

Γιατί το τυρί κότατζ είναι ένα υγιεινό σνακ;

Το υγιεινό σνακ που καίει λίπος. Φάε άφοβα Pexels

Το τυρί κότατζ είναι μια ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ αργά το βράδυ, γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Στην πραγματικότητα, είναι εντάξει να τρως τυρί κότατζ, καθώς 2/3 του φλιτζανιού έχουν λιγότερα από 6 γραμμάρια λίπους, κάτι που τελικά θα σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτη και θα μειώσει τις λιγούρες. Το να καταλανώνεις το τυρί κότατζ με τις ζωντανές και ενεργές καλλιέργειές του, είναι ουσιαστικά σαν να παίρνεις προβιοτικά, οπότε κάλλιστα μπορείς να παραλείψεις ένα συμπλήρωμα διατροφής.

 

 

 

Άλλα σνακ που μπορείς άφοβα να καταναλώσεις το βράδυ

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή αργά το βράδυ είναι το γιαούρτι. Η προσθήκη σπόρων ροδιού ή μύρτιλων, θα προσφέρει επίσης μια υγιή ποσότητα αντιοξειδωτικών στο σνακ σου.

Μια μερίδα φιστίκια Αιγίνης, είναι επίσης μια τέλεια επιλογή σνακ για αργά το βράδυ, καθώς τα φιστίκια είναι από τους ξηρούς καρπούς που ενισχύουν την απώλεια βάρους, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη βελτίωση του προφίλ χοληστερόλης και λιπιδίων στο αίμα.

Έξτρα tip: 1-2 ποτήρια νερό μαζί με ένα από τα παραπάνω σνακ αργά το βράδυ θα ενυδατώσει τον οργανισμό σου επαρκώς και ταυτόχρονα θα μειώσει τις λιγούρες.