ΚΑΡΙΕΡΑ

Η συνήθεια των επιτυχημένων ανθρώπων που πρέπει να υιοθετήσεις

Unsplash

Μιλάμε για τύχη ή ατυχία κάθε τόσο. Ξαφνιαζόμαστε όταν τα πράγματα αλλάζουν και θεωρούμαστε αδικημένοι. Πόσο, όμως, πιστεύεις στην τύχη στη ζωή σου και ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης σου σε όσα σου συμβαίνουν; Ό,τι έρχεται στη ζωή μας είναι στην πραγματικότητα μια εξαργύρωση όσων προετοιμάζαμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και σε όσους με ρωτούν αν γίνεται να σχεδιάσεις το μέλλον όπως ακριβώς το θέλεις, απαντώ καταφατικά.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching

Για ό,τι καλό ή κακό έρχεται στη ζωή μας έχουμε την απόλυτη ευθύνη. Αν παραμείνουμε στο στάδιο του αρχάριου που βγάζει την ουρά του συνέχεια απέξω και περιμένει από την τύχη να αλλάξει όσα ζει, μοιραία γινόμαστε απλοί θεατές της ζωής μας και έρμαια των άλλων.

Δεν δικαιούμαστε, λοιπόν, να λέμε ότι κάτι συνέβη ξαφνικά στη ζωή μας γιατί όλα ακολουθούν την πορεία που εμείς τους δίνουμε. Γιατί είναι μια αισιόδοξη αλλά και δύσκολη παραδοχή πως όλα περνάνε από το χέρι μας.

  • αν δεν έχουμε σηκωθεί ποτέ από τον καναπέ για να γυμναστούμε, ένα πρόβλημα υγείας δεν έρχεται ξαφνικά.
  • αν παραμένουμε στην ίδια δουλειά που μας πνίγει, μία απόλυση δεν έρχεται ξαφνικά.
  • αν επιλέγουμε συνέχεια τοξικούς συντρόφους ή φίλους, η μοναξιά δεν έρχεται ξαφνικά.
  • αν επενδύουμε σε κούφιους ανθρώπους, δεν θα δεσμεύσουμε ποτέ την ενέργειά μας σε αληθινή και ωφέλιμη γνώση.

Καθετί που κάνουμε είναι ένα κομματάκι που συνθέτει τη μεγαλύτερη εικόνα στη ζωή μας. Το ξαφνικά είναι το μακρά προετοιμασμένο για την επιτυχία ή για την αποτυχία και αυτό δεν σταματάμε να το λέμε σε βιβλία, διαλέξεις, σεμινάρια.

Είναι μια τόσο ωμή αλήθεια αλλά και τόσο πραγματική που, αντιλαμβάνομαι, πως δεν είναι εύπεπτη γιατί μάς δείχνει με το δάχτυλο ως τους απόλυτους υπεύθυνους για τη δυστυχία ή την ευτυχία στη ζωή μας.

Γιατί δεν πραγματοποιούμε τους στόχους μας

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας δεν είναι η τύχη. Είναι επειδή τους ορίζουμε γενικά και αόριστα. Αφήνοντας όμως κάτι αφηρημένο και επενδύοντας στην τύχη να μας το φέρει, δεν συντονίζουμε τις προσπάθειές μας με τέτοιο τρόπο ώστε να το καταφέρουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε

Για να προγραμματίσουμε σωστά τον εγκέφαλό μας ώστε να ενορχηστρώσει μία μεθοδευμένη στρατηγική, χρειάζεται οι στόχοι μας να είναι πάντα πάρα πολύ συγκεκριμένοι, αλλά και οι καταγεγραμμένοι, κάτι που παραλείπει να κάνει το 97% των ανθρώπων παγκοσμίως.

Κι όμως όταν καταγράφεις το στόχο σου, έρευνες έχουν δείξει πώς έχεις 85% περισσότερες πιθανότητες να τον καταφέρεις και αυτό γιατί η καταγραφή λειτουργεί σαν υποσυνείδητη δέσμευση και διαρκή υπενθύμιση. Αυτό κάνουν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που τόσο απορείς πώς τα καταφέρνουν. Δεν είναι τυχεροί, είναι απόλυτα προσανατολισμένοι στοn στόχο τους.

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος.