ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι κερδίζεις και τι χάνεις με μια ακόμα αναβολή;

Unsplash

Πόσο τελικά αφηνόμαστε στη ροή των καταστάσεων αντί να τις διαμορφώνουμε; Αντί να δημιουργούμε και να αποφασίζουμε, πολλές φορές διαλέγουμε να πετάμε συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα, να βγαίνουμε έξω από το παιχνίδι της ζωής μας και να χρονοτριβούμε κοιτώντας το από απόσταση, σαν ανεύθυνοι και αδιάφοροι θεατές. Πόσο δίκαιο είναι αυτό, όμως, για τα όνειρά μας;

*Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Από μικροί ποτιζόμαστε με το μοιρολατρικό “έτσι είναι η ζωή” και πως λίγα μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε τα πράγματα που μας ενοχλούν. Κάπως έτσι αφήνουμε την ευθύνη της ζωής μας στα χέρια μιας αδιευκρίνιστης μοίρας, μιας τύχης που ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Αυτή η αδράνεια κι η αμαχητί παράδοση στα εξωτερικά ερεθίσματα μάς φέρνουν αργά ή γρήγορα μπροστά στο φόβο και τον πανικό γιατί πλέον η ζωή μας εξελίσσεται κόντρα σε όσα αρχικά θέλαμε.

Εκεί όπου τα πράγματα σοβαρεύουν, εκεί όπου τα πράγματα γίνονται διαφορετικά, εκεί όπου εντείνεται η ανάγκη για δράσεις και αποφάσεις, ακόμα και οι πιο δουλεμένοι από εμάς διαλέγουμε να καθυστερήσουμε, να στρέψουμε αλλού την προσοχή μας.

Μέσα από το life coaching μαθαίνουμε όχι μόνο να καταλαβαίνουμε αμέσως πότε και πώς φεύγουμε από το κέντρο μας, αλλά και να διαχειριζόμαστε, να αποκρινόμαστε και να συνδημιουργούμε τις καταστάσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργούν πάντα και μόνο υπέρ μας.

 

 

 

Και για να απαντήσουμε στο ερώτημα του τίτλου, με μια αναβολή κερδίζεις χρόνο αλλά χάνεις τελικά αυτό για το οποίο τον ήθελες!

 

*Διαπιστευμένη lifecoach στο 3% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

 

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.