ΥΓΕΙΑ

Τι δείχνει η ομάδα αίματος για την υγεία σου;

Pexels

Το να γνωρίζεις σε ποια ομάδας αίματος ανήκεις, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για την υγεία σου.

Υπάρχουν οκτώ ομάδες αίματος: Α+, Α-, Β+, Β-, 0+, 0-, ΑΒ+ ή ΑΒ-. Σύμφωνα με σχετικές επιστημονικές έρευνες η κατηγοριοποίηση αυτή, μπορεί να παίζει ρόλο στην γενική υγεία.  Ενώ πρόκειται για ένα γενετικό χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι ένας ακόμη τρόπος για να κατανοήσεις και να διαχειριστείς καλύτερα την υγεία σου.

 Τι δείχνει η ομάδα αίματος για την υγεία σου; Pexels

Καρδιακές παθήσεις

Από τους οκτώ κύριους τύπους αίματος, τα άτομα με τύπο 0 έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Τα άτομα με τύπους ΑΒ και Β διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, κάτι που θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα υψηλότερων ποσοστών φλεγμονής για αυτούς τους τύπους αίματος. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής για την καρδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα άτομα με τους τύπους αίματος ΑΒ και Β.

Καρκίνος

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με Α ή ΑΒ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου. Επιπλέον, οι ομάδες αίματος Α, Β ή ΑΒ, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος.

Στρες

Εάν ανήκεις στην ομάδα Α, μπορεί να αντιμετωπίζεις μεγαλύτερο πρόβλημα με το άγχος. Όσοι ανήκουν σε αυτή την ομάδα, τείνουν να έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα.

Εγκεφαλικό

Ο κίνδυνος για εγκεφαλικό αυξάνεται εάν έχεις ΑΒ. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή είναι πιο πιθανό να πήξει από άλλες ομάδες.

Διαβήτης

Ο διαβήτης τύπου 2 φαίνεται να εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα με ομάδες αίματος Α και Β.

Έλκη

Τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου μεταξύ εκείνων με ομάδες αίματος Α ή ΑΒ, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για έλκη σε εκείνους που ανήκουν στην ομάδα 0.

Προβλήματα Μνήμης

Η ομάδα ΑΒ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για γνωστική εξασθένηση, προβλήματα στην εκμάθηση ή στην γνωστική απόδοση.

Ομάδα αίματος και διάρκεια ζωής

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να ζήσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα, αυξάνονται εάν ανήκεις στην ομάδα αίματος 0. Ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων που συνδέεται με τον συγκεκριμένο τύπο αίματος, μπορεί να δίνει μια καλή εξήγηση για αυτό.