ΥΓΕΙΑ

Τι μπορεί να πάθεις αν μοιράζεσαι τα ακουστικά σου με άλλον

Unsplash

Τα ακουστικά σου έχουν περάσει από πολλά αυτιά αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι σαν να μοιράζεις δεξιά κι αριστερά την οδοντόβουρτσά σου. Yikes!

Είσαι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος που δίνει με τη μία τα ακουστικά του εάν του το ζητήσει η καλή συνάδελφος ή ακούς ταυτόχρονα μουσική με τον καλό σου. Μία ψείρα ο ένας και μία ο άλλος. Πολύ ρομαντικό, ε; Και επικίνδυνο θα έρθω να προσθέσω εγώ. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις φαντασία για να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε τα πάντα.

Γιατί είναι επικίνδυνο να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου

Φαντάζομαι ότι θα υποπτεύεσαι τον λόγο. Δεν περιμένεις από εμένα να σου πω ότι αν ο ένας έχει κάποια μόλυνση στο αυτί, την οποία ενδεχομένως δεν γνωρίζει, μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση και λοιπά βακτήρια. «Αν μάλιστα το παρακάνεις με τα ακουστικά και τα πιέζεις βαθιά στο αυτί σου, μπορεί να δημιουργήσεις μία επιφανειακή γρατζουνιά στο εσωτερικό του και να το κάνεις πιο επιρρεπές σε μόλυνση», επισημαίνει η ωτορινολαρυγγολόγος Sujana Chandrasekhar.

Σε περίπτωση που δεν σου φαινόταν ήδη αηδιαστικό το κερί που βρίσκεται μέσα στο αυτί σου, σκέψου ότι το κερί της συναδέλφου μεταφέρεται στο δικό σου αυτί μέσω των ακουστικών και αναπτύσσεται σε ένα ζεστό και σκοτεινό περιβάλλον, καλλιεργώντας νέα βακτήρια.

Άρα δεν τα μοιραζόμαστε;

Ιδανικά, ας έχει ο καθένας τα δικά του ακουστικά για να μην έχουμε να ανησυχούμε και για πιθανές ωτίτιδες. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, φρόντισε να το καθαρίζεις καλά, και μάλιστα με οινόπνευμα, για να απαλλαχθείτε και οι δύο (μπορεί και περισσότεροι) από τυχόν μικρόβια. Θα βρούμε αλλού τον ρομαντισμό βρε αδερφέ.