ΥΓΕΙΑ

Πότε είναι επικίνδυνο να βουρτσίζεις τα δόντια σου (και αφορά το σεξ)

Unsplash

Ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα αλλά και όταν ξυπνάς το πρωί. Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που τρέχεις μέχρι το μπάνιο για να τα βουρτσίσεις ξανά.

Για σκέψου λίγο πότε συμβαίνει αυτό. Όταν είσαι πολύ κοντά με το ταίρι σου και τα πράγματα γίνονται καυτά, αλλά εσύ νιώθεις και μία μικρή ανασφάλεια για την αναπνοή σου. Τρέχεις στο μπάνιο, βάζεις αποσμητικό καλού κακού και πλένεις γρήγορα τα δόντια σου. Μήπως όμως κάνεις λάθος και δεν είχες ιδέα;

Πώς συνδέουν οι ειδικοί το σεξ με το βούρτισμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς στοματικής υγείας, δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια πριν και μετά το στοματικό σεξ. Ανεξαρτήτως φύλου. Αναρωτιέσαι γιατί; Όταν πλένεις τα δόντια, τραυματίζονται πάντα ελαφρώς τα ούλα και γινόμαστε επιρρεπείς σε μολύνσεις. «Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πιο εύκολο να μεταδοθούν αν κάνουμε στοματικό σεξ και έχουμε αμυχές στο στόμα ή αιμορραγούν τα ούλα», εξηγεί η οδοντίατρος Erika Schwartz.

Ιδανικά, απόφυγε το βούρτσισμα πριν το στοματικό σεξ αλλά χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα, όσο πιο απαλά μπορείς. Είναι σημαντικό να ελέγχεις τη στοματική σου υγεία ώστε να δεις αν υπάρχουν τραυματισμοί και αμυχές. Αν σκοπεύεις να κάνεις σεξ, η υγεία πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου.

Βουρτσίζουμε δόντια μετά το στοματικό σεξ;

Θα περίμενες ότι η απάντηση εδώ θα ήταν θετική. Κι όμως όχι. Οι ειδικοί μάς λένε ότι αν υπάρχει κίνδυνος για μεταδιδόμενο νόσημα και βουρτσίσουμε αμέσως μετά τα δόντια, εξαπλώνεται πιο εύκολα η μόλυνση. Εάν θέλεις μία διαφορετική γεύση στο στόμα σου, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό και λογικό, κάνε γαργάρες με ένα αντιβακτηριδιακό στοματικό διάλυμα. Και ασφάλεια, και υγεία και φρεσκάδα. Κράτα λοιπόν το βούρτσισμα για μετά το φαγητό και μην θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.