ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Θετικοί στον COVID-19; Αυτά είναι τα πιο fun πράγματα που θα κάνουμε στην καραντίνα

Pexels

Το 2021 μας αποχαιρετά με μια ραγδαία έκρηξη κρουσμάτων COVID-19. Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις των ειδικών για τις επόμενες μέρες, κάνουν λόγο ακόμα για 100.000 κρούσματα την ημέρα.

Καραντίνα στο σπίτι – Και τώρα τι;

Θετικοί στον COVID-19; Αυτά είναι τα πιο fun πράγματα που θα κάνουμε στην καραντίνα Pexels

Αν ήδη διαβάζεις αυτές τις γραμμές, τότε μάλλον βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα: Θετικοί στον COVID-19 και στο σπίτι για την προβλεπόμενη καραντίνα.

Αν είσαι από τους τυχερούς που αντιμετωπίζουν ελαφριά συμπτώματα, τότε τα πράγματα στο σπίτι μπορεί να γίνουν αρκετά βαρετά, αρκετά γρήγορα. Όχι όμως απαραίτητα. (Alexa, παίξε Survivor από Destiny’s Child). Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για το πώς η καραντίνα στο σπίτι μπορεί να γίνει κάπως πιο ενδιαφέρουσα και παραγωγική. Λίγες μέρες είναι θα περάσουν. Υπομονή!

Καραντίνα στο σπίτι με το βιβλίο που συνεχώς αναβάλλεις να διαβάσεις

Το βιβλίο που ξεκουράζεται εδώ και καιρό στη βιβλιοθήκη σου. Το βιβλίο που ξεκίνησες στις καλοκαιρινές διακοπές και δεν έχεις ακόμα τελειώσει. Εκείνο που σου έκαναν δώρο και δεν έχεις ακόμα ανοίξει. Τώρα είναι η ώρα, επιτέλους να τα διαβάσεις. Τα βιβλία ασκούν τον εγκέφαλο, χτίζουν το λεξιλόγιό μας, μειώνουν το άγχος και ενισχύουν τη φαντασία. Η καλύτερη παρέα για μια τόσο μοναχική περίοδο.

Καραντίνα στο σπίτι με binge watching

Αυτό μπορεί να είναι πιθανή παγίδα. Ενώ η παρακολούθηση μιας συναρπαστικής τηλεοπτικής σειράς, κάνει το χρόνο να κυλάει σαν νερό, μπορεί εύκολα να το παρακάνεις. Κάνε μια λίστα με τις σειρές τις οποίες όντως θέλεις να παρακολουθήσεις και σε ενδιαφέρουν. Προσπάθησε να μην αναλώνεσαι σε ατελείωτη αναζήτηση και μην γίνεσαι άπληστη. Άσε και καμία σειρά για άλλη φορά, ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να κρύβεται το επόμενο lockdown (μακριά από μας).

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Όπως και στην περίοδο των lockdown, έτσι και στην καραντίνα, βρισκόμαστε ξαφνικά με άφθονο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Χρόνο που συχνά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε. Η παρακολούθηση των σκέψεων, των δραστηριοτήτων και των συναισθημάτων μας, είναι πάντα μια καλή ιδέα και μάλιστα εξαιρετικά παραγωγική. Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα, να καταγράψεις τις σκέψεις σου, τις αγωνίες σου ή ο,τιδήποτε σε απασχολεί. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία την οποία μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου.

Καραντίνα στο σπίτι με το αγαπημένο σου φαγητό

Στην περίπτωση που η ανοσμία και η αγευσία δεν σου έχουν χτυπήσει την πόρτα, τότε το φαγητό είναι μια ακόμα απόλαυση που θα δώσει νόημα στην καραντίνα σου. Αν δεν είσαι σε θέση να σηκωθείς από το κρεβάτι για να μαγειρέψεις, οι επιλογές σου σε delivery για σούπες και άλλα θρεπτικά φαγητά, είναι πολλές.

Σταυρολεξάκιας

Ακριβώς όπως με την ανάγνωση βιβλίων, η επίλυση σταυρόλεξων προσφέρει μια σειρά από οφέλη: Βελτιωμένη μνήμη, καλύτερες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αυξημένο IQ, είναι μόνο μερικά από αυτά.  Αυτό το είδος εκπαίδευσης του εγκεφάλου, μπορεί να λάβει πολλές μορφές, όπως σταυρόλεξα, Sudoku ή κουίζ γνώσεων, που μπορείς να αποκτήσεις εύκολα και οικονομικά. Μπορείς επίσης να επισκεφτείς το App Store / Play Store στο κινητό σου και να αποκτήσεις πρόσβαση σε μια σειρά παιχνιδιών που διεγείρουν το μυαλό σου.

Ώρα για διαλογισμό

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι σημαντικό να φροντίσεις τον εαυτό σου. Τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Ο διαλογισμός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς από το άγχος. Βρες έναν ήσυχο χώρο, άναψε μερικά κεριά και καθάρισε το μυαλό σου με λίγη χαλαρωτική μουσική διαλογισμού.

Get social (από μακριά)

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η φυσική επαφή με τους αγαπημένους μας, is a no-no. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αξιοποιήσεις την τεχνολογία. Βιντεοκλήσεις, τηλέφωνα και chat με φίλους, και συγγενείς, θα χρυσώσουν το χάπι της COVID μοναξιάς.

Καραντίνα στο σπίτι με περισσότερη μουσική

Στην καθημερινότητα σου είναι πιθανό να μην ακούς όση μουσική ή το είδος της μουσικής που θέλεις. Ωστόσο, όταν εργάζεσαι από το σπίτι ή είσαι σε καραντίνα, μπορείς να ακούς Ο,ΤΙ θέλεις! Γιατί να μην δουλέψεις ακούγοντας τα αγαπημένα σου μουσικά άλμπουμ; Ή γιατί να μην  αφιερώσεις όσο χρόνο θέλεις για να ανακαλύψεις νέα τραγούδια και καλλιτέχνες; Φτιάξε playlists και απόλαυσέ το.

Ο σωστός ύπνος

Η καραντίνα στο σπίτι, είναι η ιδανική συνθήκη για να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι. Να πέσεις λίγο πιο νωρίς το βράδυ για ύπνο και να ξυπνήσεις χωρίς κατ΄ανάγκη να βάλεις ξυπνητήρι. Ο σωστός ύπνος θα σε βοηθήσει να αναρρώσεις ακόμα πιο γρήγορα από τον COVID-19 και θα τονώσει τον καταπονημένο σου οργανισμό. Σκεπάσου με την πιο βαριά κουβέρτα και όνειρα γλυκά.

Σπιτικό spa

Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για επαγγελματικό αποτέλεσμα, αλλά μπορείς να κάνεις το δικό σου spa στο σπίτι. Γέμισε τη μπανιέρα σου, χρησιμοποίησε τα άλατα που έχεις ξεχασμένα στο ντουλάπι του μπάνιου. Βάλε λάδια, μάσκες, κρέμες σώματος και προσώπου. Έχεις το χρόνο, οπότε χαλάρωσε και απόλαυσέ το.