ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Θες να αρχίσεις να γυμνάζεσαι, ενώ δεν το έχεις κάνει ποτέ; Αυτό το 20λεπτο πρόγραμμα είναι για σένα

Unsplash

Όλα ξεκινούν από εκείνο το ρημάδι το κλισέ «New Year, New Me». Αυτά τα τσιτάτα καμια φορά είναι πολύ εκνευριστικά, αφού εκτός από το πόσο βαριέσαι να τα βλέπεις παντού, κρύβουν κι έναν ψυχαναγκασμό μέσα τους. Δεν μπορεί να μην σε αγγίζει έστω και λίγο, αυτή η επιτακτική ανάγκη να αλλάξεις μαζί με το νέο έτος. Να ξεφορτωθείς κάθε τι που σε βαραίνει και να το αντικαταστήσεις με κάτι νέο. Αν αυτό που σε βαραίνει είναι η πιο ράθυμη εκδοχή σου, ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθείς και να αρχίσεις να γυμνάζεσαι. Με το μαλακό όμως.

Αν είσαι αποφασισμένη, η new you εκδοχή σου να αγαπά, λοιπόν, τη γυμναστική, αυτή είναι η ευκαιρία σου. Για να αρχίσεις να γυμνάζεσαι και να δεις πώς θα τα πας με το να μην κάθεσαι όλη την ώρα στο γραφείο ή τον καναπέ, μπορείς να ξεκινήσεις με μερικές ασκήσεις στο σπίτι.

Για αρχή, να σε ενημερώσω ότι αυτό είναι ένα εύκολο πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να το βγάλεις, σε σχέση με ένα απαιτητικό αερόβιο πρόγραμμα. Επίσης, δεν χρειάζεσαι όργανα. Αρκεί ένας πάγκος (ή ένα σταθερό, χαμηλό τραπέζι) και τα αθλητικά σου (ρούχα και παπούτσια).

Το 20λεπτο αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 δημοφιλείς ασκήσεις ενδυνάμωσης. Αυτές όμως έχουν τροποποιηθεί με τη χρήση του πάγκου, ώστε να είναι πιο απλές. Αν δηλαδή αρχίσεις να γυμνάζεσαι και ξεκινήσεις να κάνεις τα αληθινά burpees – που για μένα προσωπικά είναι η χειρότερη άσκηση στο σύμπαν – θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το πρόγραμμα, σου κάνει πράγματι τη χάρη να είναι αρκετά απλό.

Θες να αρχίσεις να γυμνάζεσαι, ενώ δεν το έχεις κάνει ποτέ; Αυτό το 20λεπτο πρόγραμμα είναι για σένα

Ο πάγκος χρησιμεύει στο να νιώθεις πιο άνετα και να έχεις καλύτερη στήριξη. Είναι πολύ βοηθητικός αν σε πονέσουν τα πόδια σου και χρησιμεύει ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο του κορμιού σου. Σε αυτό το πρόγραμμα θα γυμνάσεις το πάνω και το κάτω μέρος του κορμιού σου και τον κορμό σου.

Καλή διασκέδαση και – κυρίως – καλή αρχή!