ΣΧΕΣΕΙΣ

The Ex Factor: Αξίζει να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου ή όχι;

Pexels

Πήρες την απόφαση και έβαλες ένα τέλος στη σχέση σας. Στην πορεία μπορεί να συνειδητοποίησες ότι η αναζήτηση για μια επόμενη σχέση, σε κουράζει. Κάπου εκεί σκέφτεσαι μήπως έκανες λάθος. Μήπως βιαστήκατε να χωρίσετε και αν ναι μπορείτε να τα ξαναβρείτε; Επειδή «ο ex factor» είναι μια πραγματικότητα, πριν αποφασίσεις για οτιδήποτε, ίσως πρώτα πρέπει να σκεφτείς πάνω σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Αξίζει να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου ή όχι;

The Ex Factor: Αξίζει να τα ξαναβρείς με τον πρώην μου ή όχι; Unsplash

Παρακάτω θα βρεις 9 από τα πράγματα που θα πρέπει να αναλογιστείς, αν σκέφτεσαι η πρώην σχέση σου, να ξαναγίνει νυν.

Οι θετικές αλλαγές στη ζωή

Ναι, πιθανότατα μπορείτε να τα ξαναβρείτε και να ξεκινήσετε από εκεί που το αφήσατε. Αλλά κατά τη διάρκεια του χωρισμού, τι αλλαγές έχουν υπάρξει στα βασικά ζητήματα που σας έκαναν να χωρίσετε εξαρχής; Είναι σημαντικό να μπορείς να δεις τον εαυτό σου και τον/την άλλο/η για το άτομο που είναι σήμερα, όχι το όνειρο του τι θα μπορούσε να είναι.

Αξίζει να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου ή όχι; Τα όρια σου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς ό,τι μπορεί να σε ενοχλούσε και δες (με ειλικρίνεια) αν μπορείς να δεις συμπεριφορές με ευελιξία ή όχι. Το πιθανότερο είναι ότι, ό,τι και αν σε ενοχλούσε πριν, θα σε ενοχλήσει ακόμα περισσότερο σε περίπτωση επανασύνδεσης.

Οι καλοί λογαριασμοί

Κατά τη διάρκεια του χωρισμού σας και οι δυο μπορεί να κάνετε άλλες σχέσεις. Πριν αποφασίσεις να δώσεις στη σχέση σας μια ακόμα ευκαιρία, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόσωπο με το οποίο είχαν υπήρχαν σχέδια. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για εσένα. Οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν μόνο καλούς φίλους, αλλά και ειλικρινείς σχέσεις. Για αρκετούς, είναι εύκολο να κρατούν το άλλο άτομο κοντά «για παν ενδεχόμενο». Αλλά είτε προσπαθείς πραγματικά, είτε όχι.

Πώς θα πάρουν τα νέα της επανασύνδεσης οικογένεια ή/και  φίλοι;

Κάθε αρχή και δύσκολη. Ακόμη και όταν κάποιος αποφασίσει να επικαλεστεί αρνητικά περιστατικά ή επιχειρήματα, ενημερώστε τον ευγενικά ότι ξεκινάτε από την αρχή. Στο καλό σενάριο τελικά θα πάρουν το μήνυμα και θα σεβαστούν τα όριά σου. Στο αρνητικό θα πρέπει ίσως να σκεφτείς αν είσαι προετοιμασμένη για τυχόν απώλειες.

Haters gonna hate, hate, hate

Σε κάθε περίπτωση επανασύνδεσης, θα υπάρξουν εκείνοι που θα πουν ότι δεν είναι καλή ιδέα. Είτε αυτό είναι αλήθεια, είτε όχι. Μοιράσου τις σκέψεις σου με ανθρώπους που σε αγαπούν και αγαπάς και που ο μόνος στόχος τους είναι να σε δουν ευτυχισμένη.  Αξιολόγησε τα σχόλια και δες τι λειτουργεί για εσένα και τι όχι. Κατά βάθος ξέρεις τι μπορεί να είναι αλήθεια και ποιος σε νοιάζεται πραγματικά.

Αξίζει να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου ή όχι; Γνωστοί άγνωστοι

Ανάλογα με το χρόνο που πέρασε, πιθανότατα έχετε εξελιχθεί από την τελευταία φορά που ήσασταν μαζί. Είναι εύκολο να θέλεις να επιστρέψεις αμέσως στον τρόπο που τα πράγματα λειτουργούσαν. Η οικειότητα αυτή όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Σκέψου μήπως είναι καλύτερα να το πάτε πιο αργά και να γνωριστείτε ξανά. Συναντηθείτε για δείπνο ή καφέ ή ακόμα κάντε βόλτες μαζί, για να δημιουργήσετε έναν νέο δεσμό. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, σκέψου γιατί τόση βιασύνη;

 

Πιο καλή η μοναξιά από εσένα που δεν φτάνω

Οι περισσότερες σχέσεις που αναζωπυρώνονται και αποδεικνύονται επιτυχημένες, είναι όταν δύο ολοκληρωμένοι άνθρωποι ξανασμίγουν, χωρίς να κουβαλούν απωθημένα, ανασφάλειες ή καμία άλλη «βαλίτσα». Επειδή δεν μπορεί κάποιος από τους δύο να διαχειριστεί τη μοναξιά ή τη μοναχικότητα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξαναβρείτε. Αυτός δεν είναι καλός λόγος για μια επανασύνδεση. Αντίθετα ένα εξαιρετικό μέρος για ένα νέο ξεκίνημα, είναι να νιώθετε χαρούμενοι, ολοκληρωμένοι και περήφανοι που συνειδητοποιήσατε την ποιότητα της σχέσης σας.

Αξίζει να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου ή όχι; – Το μέτρημα

Μερικές γυναίκες χρειάζονται έναν σύντροφο πιστό, άλλες χρειάζονται κάποιον που να πιστεύει σε αυτές, ενώ άλλες θα έλεγαν ότι ένας έντιμος, αξιόπιστος άντρας είναι ό,τι πιο σημαντικό. Κάνε μια πολύ σύντομη λίστα με τις ανάγκες σου και στη συνέχεια, δες αν πληροί τις προϋποθέσεις σου. Θα δεις πολύ γρήγορα αν πρόκειται για μια καλή ιδέα ή όχι, εάν είσαι ειλικρινής με τις απαντήσεις σου.

Πάνω από όλα ειλικρίνεια

Η επικοινωνία είναι κλειδί για μια σχέση, όχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να ευδοκιμήσει. Μην φοβηθείς να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση, αναφέροντας πού νιώθεις ότι κάνατε λάθος στο παρελθόν. Συζητήστε λύσεις και βάλτε και οι δύο τα όρια σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να μην καταλήξει κανείς από τους δύο με πληγωμένη καρδιά. Εάν δεν μπορείτε να κοιτάξετε κατάματα ο ένας τον άλλο και να πείτε αλήθειες, ίσως δεν χρειάζεται να προχωρήσετε.

Στο τέλος της ημέρας, το αν θα τα ξαναβρείτε ή όχι, είναι προσωπική απόφαση, την οποία θα πρέπει να μπορείς να υποστηρίξεις σε όλη την πορεία.