ΚΑΨΟΥΡΑ

Τα 7 πράγματα που κάνουν όλα τα ζευγάρια όταν περνάει η καψούρα

Στατιστικά, η καψούρα διαρκεί 6 μήνες με ένα χρόνο. Όταν όλα ξεκινούν, υπάρχει μόνο μαγεία, πεταλούδες στο στομάχι, ταχυκαρδίες και τυχαία αγγίγματα. Όλα αυτά μέχρι να περάσεις στο επόμενο στάδιο της σχέσης, ειδικά όταν συζείς με το σύντροφό σου. Εκεί έρχεται η απομυθοποίηση, η (αναπόφευκτη) ρουτίνα και μία κάποια συνήθεια. Αν το δεις θετικά, θα καταλάβεις ότι είναι μία πολύ πιο ωραία και σημαντική φάση, γιατί τότε δένεσαι, αποκτάς πολύ μεγάλη οικειότητα και είσαι 100% ο εαυτός σου.

 

Αν λοιπόν αποδεχθείς ότι αυτά τα πράγματα που έρχονται είναι φυσιολογικά, θα καταφέρεις να διατηρήσεις τον έρωτα και την αγάπη χωρίς να έχεις την προσδοκία ότι θα βλέπεις το ταίρι σου μετά από 2 χρόνια και θα νιώθεις τρέμουλο στα χείλη.

Πλακώνεσαι για τις δουλειές του σπιτιού

Στην αρχή επέλεγες με προσοχή τα λόγια που θα πεις για να ζητήσεις βοήθεια στο σιδέρωμα ή για να μη βλέπεις πεταμένα ρούχα, αλλά τώρα στέρεψε η υπομονή σου και τσακώνεσαι χωρίς να το φιλτράρεις πολύ στο μυαλό σου.

Δες κι αυτό: 3 λόγοι που είναι οκ αν κάνετε σεξ μία φορά το μήνα

Το Σάββατο είναι μέρα για δουλειές

Και συνεχίζω ακάθεκτη και σου λέω ότι το Σαββατοκύριακο δεν είναι μόνο διήμερο ξεκούρασης αλλά και κάποιων υποχρεώσεων. Θέλεις να μαζέψεις το σπίτι και ζητάς βοήθεια. Ακόμα κι αν σου πει ναι χωρίς καυγάδες, ξέρεις ότι έχει περάσει αυτή περίοδος του μέλιτος που ξυπνούσατε το Σάββατο νωρίς για να κάνετε σεξ.

Αρρωσταίνεις χωρίς ντροπή

«Άντε καλέ, δεν έχω τίποτα. Βάζω το κραγιόν μου και έρχομαι» του λες στις αρχές της σχέσης. Μέχρι που περνάει ο καιρός και ενδίδεις ολοκληρωτικά στο εποχιακό κρύωμα. Βάζεις φόρμες, ξαπλώνεις στον καναπέ αγκαλιά με χαρτομάντιλα και τρως κοτόσουπα. Και δε σε πολυαπασχολεί αν δείχνεις ένα μαύρο χάλι.

Το Σάββατο είναι για Netflix (εκτός από δουλειές)

Εντάξει, μπορεί να μην ήσουν ποτέ ο άνθρωπος που βγαίνει τα Σάββατα και στριμώχνεται στα μπαρ, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Πλέον προτιμάς να χουχουλιάζεις στον καναπέ, να τρως νάτσος και να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά. Μαζί με το αγόρι σου.

Λες ό,τι σκέφτεσαι

Αν και αυτό το στοιχείο είναι θέμα προσωπικότητας, η αλήθεια είναι ότι όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί και να κρατάμε τις σκέψεις μας όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε κάποιον, ίσως επειδή ακόμα επεξεργαζόμαστε τις νέες πληροφορίες. Αλλά μετά την καψούρα, η φάση είναι «Πάχυνες και αυτά τα πουκάμισα που φοράς είναι εντελώς εκτός μόδας».

Αλλάζει το σεξ

Το σεξ κάνει κύκλους και δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να μένει αναλλοίωτο στο χρόνο. Παρόλα αυτά, εάν μειωθεί ποσοτικά, δε σημαίνει ότι υποβαθμίζεται και ποιοτικά. Πολλά ζευγάρια παρατηρούν βελτίωση στο σεξ, γιατί ξεπερνούν τις ντροπές, έρχονται πιο κοντά συναισθηματικά και μιλούν για τις φαντασιώσεις τους.

Κρίνεται η ποιότητα της σχέσης

Όταν περνάει ο μεγάλη καψούρα, καταλαβαίνεις πώς νιώθεις πραγματικά για έναν άνθρωπο και αν μπορείς να τον αγαπήσεις. Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μία πολύ σημαντική σχέση στη ζωή σου ή ότι πρέπει να την αφήσεις πίσω.