ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 5 βήματα για μια επιτυχημένη σχέση

PEXELS

Σε τρομάζει το για πάντα σε μία σχέση και θεωρείς πως δεν μπορείς να ανταποκριθείς; Μην αγχώνεσαι, δεν είσαι η μόνη!

Τρόμαζα κι εγώ πολύ με το «για πάντα» μέχρι να μάθω και να κατανοήσω πως δεν υπάρχει και πως πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε για τη σχέση ή το γάμο μας.

Πώς θα το πετύχεις κι εσύ;

Βήμα 1 για μια επιτυχημένη σχέση – Αναλαμβάνω 100% την ευθύνη της σχέσης

Η σχέση δουλεύεται συνεχώς και θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για παραμένει υγιής. Μην περιμένεις τον άλλο στη γωνία και μετράς τι έχει κάνει και τι όχι. Πάρε εσύ την ολοκληρωτική ευθύνη και κάνε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι σου.

Βήμα 2 – Δεν παίρνω τον άνθρωπό μου ως δεδομένο

Κανένας άνθρωπος ποτέ δεν είναι δεδομένος, ακόμα και αν βρίσκομαι σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε έναν γάμο. Κάνε πράγματα για τον άνθρωπό σου, δώσ’ του ένα φιλί ενώ δεν τον περιμένει, ετοίμασε μια μικρή έκπληξη για να δείξεις τα συναισθήματά σου και μην θεωρείς πως ήδη τα γνωρίζει.

Βήμα 3 για μια επιτυχημένη σχέση – Αφιερώνω χρόνο αποκλειστικά στους δυο μας

Όσο δύσκολο και αν είναι με την καθημερινότητα και ακόμα περισσότερο αν έχεις παιδιά, για να μπορέσει αυτή η σχέση να παραμείνει ενωμένη, κάτι που θα ωφελήσει και τα παιδιά θα πρέπει πολύ συχνά να αφιερώνετε χρόνο μόνο για τους δυο σας.

Βήμα 4 – Κανόνισε χρόνο μόνο για σένα

Ο ανδρικός και γυναικείος εγκέφαλος είναι τελείως διαφορετικοί και γι’ αυτό δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πολλά θέματα με τον σύντροφό μας. Πάρε χρόνο για εσένα και τις φίλες σου και συζήτησε αυτά που αφορούν μόνο εσάς και όχι τους άντρες.

Βήμα 5 για μία επιτυχημένη σχέση – Κανονίζω σεξ, ώστε να ενώνομαι και σε αυτό το επίπεδο

Αν η σεξουαλική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι έχει χαθεί, μην περιμένεις το αυθόρμητο. Βάλ’ το μέσα στο πρόγραμμα με όσο πιο φυσικό τρόπο γίνεται, ώστε να ενώνεστε και σε αυτό το επίπεδο. Το για πάντα δεν υπάρχει, εμείς το καλλιεργούμε και δουλεύουμε συνέχεια για αυτό αγαπημένη μου.

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com