ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 5 φρούτα που πρέπει να τρως για να απογειώσεις το σεξ

Pexels

Αν τον τελευταίο καιρό δεν είσαι και πολύ ευχαριστημένη με τις επιδόσεις του συντρόφου σου στο σεξ, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να αλλάξει αυτό – για παράδειγμα τι θα έλεγες να αρχίσεις να του κόβεις μερικά φρούτα;

Πέρα από το να δοκιμάσετε νέες στάσεις, να πάρεις πιο σέξι εσώρουχα ή να μοιραστείς μαζί του τις φαντασιώσεις σου, ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσετε να αλλάξετε λίγο τη διατροφή σας – κυρίως εκείνος. Όχι καμία τρομακτική αλλαγή δηλαδή, απλά να, μπορείς να του προτείνεις να φάει μερικά φρούτα παραπάνω κι έτσι θα βελτιωθεί και το σεξ. Αλήθεια!

Μπανάνες (στα top φρούτα για καλύτερο σεξ)

Μέχρι και ο Rafel Nadal τις βάζει πάνω από τα πορτοκάλια, καθώς οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας “αργής απελευθέρωσης”. Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σου θα έχει αρκετή όρεξη και αντοχή για τη σεξουαλική πράξη. Περιέχουν ένα ένζυμο που είναι γνωστό ως βρομελίνη, κι έτσι είναι κατάλληλες για να ρυθμίσουν τη σεξουαλική ορμόνη, αυξάνουν την ανδρική λίμπιντο και την ευχαρίστηση από το σεξ. Οι μπανάνες είναι επίσης πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθά στην καρδιά και το νευρικό σύστημα, αλλά και σε μαγνήσιο που ενισχύει τη λειτουργία του προστάτη.

Εσπεριδοειδή φρούτα θα πει περισσότερο σεξ

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά. Φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα νεκταρίνια, τα κεράσια και τα μούρα, προστατεύουν τα σπερματοζωάρια που παράγουν τα αρσενικά από το οξειδωτικό στρες. Το τελευταίο, μπορεί να βλάψει ό,τι DNA περιέχει το σπέρμα, ενώ τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C είναι κοινό χαρακτηριστικό των αντρών με μειωμένη γονιμότητα, κινητικότητα και ανώμαλη μορφολογία.


 

Ρόδια

Το ρόδι περιέχει ένα ένζυμο που καταπολεμά μια χημική ουσία στο αίμα η οποία καταστρέφει το σπέρμα. Η ουσία αυτή ονομάζεται μηλονοδιαλδεΰδη, και αν βρεθεί στο σπέρμα συνήθως σημαίνει την χαμηλή ποιότητά του. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, το κάπνισμα αυξάνει αυτή την ουσία στο σπέρμα και μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. (Μαζί με τον χυμό ρόδι, κόψ’ του και το κάπνισμα).

Φράουλες

Οι φράουλες είναι τρομερά πολύτιμες γιατί είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και μεθυλοξανθίνες, ουσίες που τις εντάσσουν στα φρούτα που ενεργοποιούν τη λίμπιντο και άρα κάνεις καλύτερο (και περισσότερο) σεξ.

Καρύδια

Παρόλο που φρούτα δεν τα λες, τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος. Με διπλάσια αντιοξειδωτικά από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό, τα καρύδια βοηθούν επίσης στην αύξηση του αριθμού σπερματοζωαρίων, αλλά και στη σεξουαλική λειτουργία.

Σκέψου τι χαμός θα γίνει αν τα συνδυάζεις όλα μαζί σε ένα smoothie.