MARILYN MONROE

Τα 4 fitness tips για τη νέα σεζόν (από μία επαγγελματία)

Το καλοκαίρι χαλαρώνεις, ξαπλώνεις, λιάζεσαι, πλατσουρίζεις, τρως παγωτάκια, γενικώς κάνεις ένα διάλειμμα από διατροφές, ασκήσεις, και πάσης φύσεως προγράμματα γυμναστικής. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μόλις ξεκινήσει η νέα σεζόν, πρέπει να τρέξεις να προλάβεις την επαναφορά σου στον πρότερο fit εαυτό σου.

ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ. Και κυριολεκτώ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να γυμναστείς, με μηδενικά έξοδα – εντάξει θες μόνο ένα καλό ζευγάρι παπούτσια (φυσικά θα φροντίσουμε και γι’ αυτό, η Reebok με το ZPUMP Fusion 2.5 δηλαδή, όχι εμείς) – χωρίς να έχεις συγκεκριμένο ωράριο, να χρειάζεσαι κάποιο γυμναστήριο ή μια φοβερή δεξιότητα, είναι το τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια ειδικά που έχει γίνει και πολύ δημοφιλές, κάνεις και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, καθώς τρέχεις στην πόλη. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Μιλήσαμε λοιπόν με την Δήμητρα Ζαχοπούλου, ballet dancer και fitness expert με ιδιαίτερη αδυναμία στο τρέξιμο αφού όπως λέει είναι η πιο απλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης, και της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας μερικά μυστικά που θα κάνουν την καριέρα σου στο running να εκτοξευτεί στα ύψη, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.

Ο πιο σημαντικός λόγος για να ξεκινήσει μια γυναίκα τρέξιμο, είναι για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της. Μετά από ένα session τρεξίματος, αισθάνεσαι γεμάτη ενέργεια και έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Η ίδια η Δήμητρα λέει πως τρέχει για να γίνει καλύτερη και να ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό της. Πού; “Λατρεύω να τρέχω ακριβώς μπροστά από το σπίτι μου. Απλώς βάζω τα παπούτσια μου και τρέχω! Μέχρι να σκεφτώ αν είμαι κουρασμένη ή αν έχω αρκετό χρόνο, είμαι ήδη έξω!

 

Ποιο είναι όμως εκείνο το παπούτσι που κάνει τα πράγματα τόσο απλά κι εύκολα για τη Δήμητρα;

Το ZPUMP Fusion 2.5 είναι το μοναδικό παπούτσι που αγκαλιάζει το πέλμα μου, όπως ακριβώς θέλω.

Ανάμεσα στα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία όταν τρέχεις, είναι το σωστό παπούτσι. “Ένα ακατάλληλο παπούτσι μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα στα γόνατα, τη μέση και γενικότερη τις αρθρώσεις”, λέει η Δήμητρα.

Το ZPUMP Fusion 2.5 της Reebok εφαρμόζει μοναδικά στο πόδι σου και παίρνει το σχήμα του για μια μοναδική εμπειρία τρεξίματος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η τεχνολογία pump επιτρέπει στον αέρα να φουσκώνει ανάλογα με τον κάθε τύπο ποδιού, για την τέλεια εφαρμογή, ενώ το ελαφρύ PowerFrame εξασφαλίζει ότι το καλούπι που δημιουργείται από το θάλαμο αέρα, θα παραμένει εφαρμοσμένο κοντά στο πόδι. Το τρέξιμο απογειώνεται με την αναβαθμισμένη σόλα από Carbonated Foam, για ελαφρύ και μαλακό πάτημα που διευκολύνει την οποιαδήποτε διαδρομή.

Και μόλις αποκτήσεις την ασφάλεια του ιδανικού παπουτσιού, τι λείπει; Μα φυσικά το κίνητρο.

“Το τρέξιμο ανεβάζει τη διάθεσή μου”, αναφέρει η Δήμητρα. “Ένα μεγάλο κίνητρο για να τρέξω είναι να νιώθω όμορφα με τον εαυτό μου, γι’ αυτό και δεν υποτιμάω ποτέ την αξία ενός πολύχρωμου κολάν και των running παπουτσιών μου, στο αγαπημένο μου χρώμα. Προτιμώ να τρέχω το πρωί κι έτσι η κάθε ημέρα μου ξεκινάει καλύτερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάνω κάτι για εμένα και νιώθω υπερήφανη γι’ αυτό. Το βραδινό τρέξιμο με βοηθάει περισσότερο να αποφορτιστώ και να κάνω τον απολογισμό της ημέρας που πέρασε. Είναι μια άλλη εμπειρία, εξίσου μοναδική”.

 

Προκειμένου λοιπόν, να χτίσεις γερό μυοσκελετικό σύστημα, να τονώσεις υπέροχα τα πόδια και τα χέρια σου και να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς, χρειάζεσαι τα tips της Δήμητρας Ζαχοπούλου, για να κάνεις το τρέξιμο πιο εύκολη υπόθεση.

1. Πάντα πριν από κάθε session, να τρως ένα μικρό σνακ που να περιλαμβάνει υδατάνθρακα (μισή μπανάνα ή 2-3 αποξηραμένα βερύκοκα). Έτσι το σώμα θα μπορέσει να ξεκινήσει τη διαδικασία μεταβολισμού λίπους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κάψεις λίπος αντί για μύες.

2. Να αναπνέεις σωστά! Μια σωστή αναπνοή μπορεί να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα της άσκησης.

3. Να θέτεις μικρούς στόχους κάθε φορά. Μόλις τους πετύχεις να βάζεις καινούριους μεγαλύτερους. Μην είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου. Κανείς δεν πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια.

4. Για μεγαλύτερη αντοχή, να έχεις δροσερά χέρια. Έτσι, η ταχύτητα αυξάνεται, η πίεση του αίματος πέφτει, η κούραση μειώνεται και η αντοχή μεγαλώνει!

5. Και φυσικά το παπούτσι! Βάλε το ZPUMP Fusion 2.5, και πάρε τους δρόμους!