ΥΓΕΙΑ

Τα 10 αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τη γρίπη και το κρυολόγημα

Unsplash

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Είναι η εποχή για cozy πουλόβερ, εορταστικές συγκεντρώσεις και ένα τρομακτικό κρυολόγημα ή γρίπη. Μπορεί η πρώτη σου σκέψη για να αντιμετωπίσεις συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος και η ρινική συμφόρηση, να είναι κάποιο εξειδικευμένο φάρμακο. Υπάρχει όμως και ένας πιο φυσικός τρόπος για να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα: Τα αιθέρια έλαια.

Τι είναι τα αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια που καταπολεμούν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη Unsplash

Αιθέρια έλαια είναι πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας, όπως η απόσταξη, από ένα αρωματικό φυτό ενός συγκεκριμένου φυτικού είδους. Το αιθέριο έλαιο φέρει, συνήθως, το όνομα του φυτικού είδους από το οποίο έχει προκύψει.

Διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην αρωματοθεραπεία, η οποία είναι ένα είδος ολιστικής θεραπείας υγείας που προάγει την υγεία και την ευημερία.

Τα αιθέρια έλαια είναι στην ουσία οι «ορμόνες» των φυτών. Όπως οι ανθρώπινες ορμόνες επιδρούν στο σώμα μας, έτσι και οι ορμόνες των φυτών έχουν τη δυνατότητα να μας δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές, που μπορούν να είναι επικίνδυνες εάν δεν χρησιμοποιηθούν με προσοχή.

Αιθέρια έλαια που καταπολεμούν το κρυολόγημα και τη γρίπη

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες σε πολλούς πολιτισμούς ως φυσικό μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης πολλών παθήσεων, μεταξύ αυτών η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα.

Τα οφέλη από τη χρήση αιθέριων ελαίων είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών από τα κοινά συμπτώματα της γρίπης, όπως πονόλαιμος και πονεμένοι μύες, κόπωση, αδυναμία και πονοκέφαλος και εξαρτώνται από την εφαρμογή και τον τύπο του αιθέριου ελαίου.

Αιθέρια έλαια για τη γρίπη και το κρυολόγημα

Ευκάλυπτος

Έχει αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, μειώνει τη φλεγμονή και καταστέλλει τον βήχα, ρίχνει τον πυρετό και καταπραΰνει τη θωρακική συμφόρηση.

899652.jpg
TOFARMAKEIOMOU.GR

Essential Oil Eucalyptus 100ml

Άχρωμο ή ωχροκίτρινο υγρό, με οσμή αρωματική και καμφορώδη. Διατηρείται σε τελείως γεμάτο, αεροστεγή περιέκτη, προφυλαγμένο από τη θερμότητα.
9,88€ 7,41€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι αντιμυκητιασικό, αντιβακτηριδιακό, αντιοξειδωτικό και βοηθά στη ρινίτιδα, καθαρίζει τα ρινικά περάσματα και επιτρέπει τη σταθερή αναπνοή. Ένα φυσικό απολυμαντικό, ιδανικό για την καταπολέμηση των ιών, καθώς και για τη μείωση των συνηθέστερων συμπτωμάτων κρυωμάτων και γρίπης.

Βιολογικό Έλαιο Λεμόνι Apivita
HONDOS CENTER

Βιολογικό Έλαιο Λεμόνι Apivita

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού έχει ένα δυνατό, καθαρό άρωμα κίτρου που είναι διεγερτικό και τονωτικό. Είναι ιδανικό καθαριστικό και πολύ αποτελεσματικό ενάντια στα βακτηρίδια και στους ιούς.
5,71€ 9,51€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Μέντα

Για αιώνες, η μέντα έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις πεπτικές δυσκολίες και να αναζωογονήσει την αναπνοή. Λόγω της μενθόλης που περιέχει, αποτελεί φυσικό αποσυμφορητικό και αντιπυρετικό. Χρήσιμο στην καταπολέμηση ασθενειών, όπως η επίμονη συμφόρηση και ο καθαρισμός των αεραγωγών, στη μείωση του βήχα, της ιγμορίτιδας και των μολύνσεων στο λαιμό.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Μελέτη έχει δείξει ότι έχει αντιικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ιών που προκαλούν λοιμώξεις του ρινικού βλεννογόνου και αναπνευστικά προβλήματα. Έχει βρεθεί επίσης ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

BioLeon Styx /  Αιθέριο Έλαιο Τσαγιόδεντρο 10ml
PHARMAGOODS

BioLeon Styx / Αιθέριο Έλαιο Τσαγιόδεντρο 10ml

100% καθαρό αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου για το γαστροεντερικό σύστημα, κρυολογήματα, βρογχίτιδα.
9,95€ 7,96€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αιθέρια έλαια για τη γρίπη και το κρυολόγημα – Λεβάντα

Έχει μελετηθεί περισσότερο από όλα τα αιθέρια έλαια. Βοηθά στον ύπνο και στη μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της διάθεσης και κατά την περίοδο του κρυολογήματος. Χαλαρώνει τους μύες, βοηθάει με πονοκεφάλους, ανακουφίζει από το άγχος και την κόπωση και μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τη συμφόρηση του θώρακα.

Έλαιο δενδρολίβανου

Βοηθά στην ανακούφιση των πόνων, του πονόλαιμου και των συμπτωμάτων που οφείλονται σε φλεγμονή. Έχει πολυάριθμες αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου έχει βρεθεί ότι βοηθά στην αραίωση της βλέννας και τη μείωση της φλεγμονής.

Θυμάρι

Θεωρείται ότι έχει αντισπαδωμικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση του βήχα, στην καταπολέμηση των αναπνευστικών προβλημάτων όπως η συμφόρηση και το φτέρνισμα αλλά και στη μείωση της διάρκειας των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, όπως το κοινό κρυολόγημα.

Apivita Essential Oil Θυμάρι 5ml
PHARMAGOODS

Apivita Essential Oil Θυμάρι 5ml

Το θυμάρι είναι γνωστό αντισηπτικό και θεραπευτικό του αναπνευστικού συστήματος.
15,86€ 11,10€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αιθέρια έλαια για τη γρίπη και το κρυολόγημα –  Τζίντζερ

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ μπορεί να μειώσει τη ναυτία, τον πυρετό, να μειώσει τον εμετό και να απαλύνει τους πόνους που σχετίζονται με τη γρίπη.

Έλαιο λιβανιού

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αιθέριου ελαίου λιβανιού, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Βασιλικός

Χρησιμοποιείται αρχικά για αναπνευστικά προβλήματα και αποδεικνύεται ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που αναστέλλουν έντονα βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα και ισχυρές αντισπασμωδικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων βήχα.

Keramiki_suskeui_mauri_enlarge.jpg
PHARM24.GR

Apivita Home Fragrance Ceramic Essential Oil Burner - Κεραμική Συσκευή για Αιθέρια Έλαια

Απολαύστε τις μοναδικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και δημιουργήστε τους συνδυασμούς σας με τη βοήθεια αυτής της συσκευής.
18,80€ 11,11€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ