ΣΧΕΣΕΙΣ

Stashing: Η νέα σπαστική τάση των σχέσεων. Αρχίσαμε να κουραζόμαστε

Unsplash

Κάθε εβδομάδα προστίθεται και μία νέα λέξη στο λεξικό του dating και αυτό μάς έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση. Πάνω που εξοικειώνεσαι με το ghosting (με τη λέξη και μόνο), σκάει μύτη το whelming. Και εκεί που νιώθεις ότι το’χεις, καταφτάνει το stashing.

Δεν μας αφήνουν σε ησυχία οι λέξεις, ή μάλλον οι τάσεις του dating. Αν και, αν θες τη γνώμη μου (αν δεν τη θες δεν παρεξηγώ), απλώς έχουμε αρχίσει να δίνουμε ονόματα σε πράγματα που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στο θέμα των σχέσεων και των ραντεβού. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την περίπτωση του stashing.

Τι είναι το stashing ακριβώς;

Έχεις ξεκινήσεις να βγαίνεις με ένα παλικάρι και νιώθεις ότι όλα βαίνουν καλώς. Μέχρι που πετυχαίνετε έναν φίλο του στον δρόμο και δεν σε συστήνει καν. Γενικώς δεν σου γνωρίζει κανένα δικό του. Σε απλά ελληνικά, σε κρύβει επιμελώς. Και στην πραγματική ζωή και στα social media.

Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Όπως προείπα, δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Απλώς τώρα έχει όνομα και δεν χρειάζεται ολόκληρη περιγραφή. Η σύμβουλος γάμου Irina Firstein το θέτει ως εξής: μπορεί ο άλλος να το κάνει επειδή ντρέπεται ή έχει σοβαρά θέματα με την οικογένεια και τους φίλου του. Δεύτερον, ίσως δεν βλέπει σοβαρό μέλλον μεταξύ σας. Τέλος, έχει κι άλλη σχέση. Ξέρω ότι δεν εκπλήσσεσαι και ότι είναι πολύ πιθανό να σου έχει ξανασυμβεί.

Ρώτα ευθέως

Αντί να τριβελίζεις το μυαλό σου με σενάρια και ερωτήματα, ρώτα ευθέως. Μπορεί να λάβεις μία εξήγηση που δεν ήξερες καν ότι παίζει σαν πιθανότητα. Μπορεί αυτή η συζήτηση να σας φέρει πιο κοντά και να αναδυθούν στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα. Μπορεί και να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά και απλώς να χάνεις τον χρόνο σου.

Πώς θα χειριστείς το stashing

Δεν θα πάρεις κάποια απάντηση εδώ. Όπως και στην περίπτωση του ghosting, του caspering, του whelming (Χριστέ μου πόσο μπερδεμένη νιώθω), είναι δικό σου θέμα εάν θέλεις να συνεχίσεις. Ίσως να είσαι οκ σε αυτήν τη φάση και να μην ψήνεσαι ιδιαίτερα να γνωρίσεις φίλους και οικογένεια. Αλλά αν εσύ λειτουργείς με διαφορετικό τρόπο και νιώθεις αλλιώς για αυτήν τη σχέση, εξετάζεις και αποφασίζεις.