ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σούπες: 6 οφέλη στον οργανισμό και ο τρόπος να τις κάνεις εύκολα βελουτέ

Unsplash

Οι σούπες είναι απόλυτα συνυφασμένες με τον χειμώνα και το κρύο. Όταν θέλεις να ζεσταθεί το μέσα σου και να φας και κάτι σε comfort food, οι σούπες είναι εκεί για εσένα.

Δεν υπάρχει εξάλλου τίποτα πιο εύκολο από το να πάρεις τα εποχιακά λαχανικά και τα αγαπημένα σου μπαχαρικά και να δημιουργήσεις ένα πεντανόστιμο έδεσμα. Αυτές οι μέρες είναι ταμάμ εξάλλου για τις υπέροχες σούπες που σε κάνουν να κουλουριάζεις ακόμα περισσότερο στον καναπέ. Πατατόσουπα, μανιταρόσουπα, κολοκυθόσουπα, αλλά και με κρέας φυσικά. Και αν δεν έχεις πειστεί ακόμα λόγω του πολικού ψύχους, η διατροφολόγος μας Δέσποινα Παπαδοπούλου σου δίνει τουλάχιστον 6 λόγους για να φας απόψε κόλας μία καυτή και θρεπτική σούπα.

Eίναι γεμάτες αντιοξειδωτικά

Καθώς οι σούπες έχουν ως βάση τους τα λαχανικά, θεωρούνται πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, τα οποία προστατεύουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.

Είναι εύπεπτες

Μπορούν να καταναλωθούν από όλους, εφόσον οι επιλογές είναι και αμέτρητες, ενώ χωνεύονται αρκετά εύκολα, αρκεί να μην το παρακάνεις με τα μπαχαρικά και το σκόρδο.

Βοηθούν τις περιπτώσεις ευερέθιστου εντέρου

Όσο περισσότερες οι φυτικές ίνες, τόσο το καλύτερο. Μαλακώνουν και είναι πιο ανεκτές από το κατώτατο πεπτικό.

Ενυδάτωση του οργανισμού

Η σούπα, αποτελείται συνήθως από νερό, σε ποσοστό 45-75%, με αποτέλεσμα να συμβάλει σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Χορταίνεις εύκολα με τις σούπες

Οι φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οδηγούν σε γρήγορο κορεσμό. Απολαμβάνεις και χορταίνεις μαζί.

Σούπες για γερό ανοσοποιητικό

Κλείνω με το πιο σημαντικό. Οι σούπες είναι γεμάτες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχουν λίγες θερμίδες αν τις φτιάξεις κυρίως με νερό και λαχανικά.

Θέλεις να κάνεις τις σούπες σου βελουτέ;

Δεν ξέρω πώς απολαμβάνεις τις σούπες σου, αλλά εγώ έχω μία αδυναμία στις βελουτέ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το σκεύος beamer, με το οποίο περνάς όλο το μείγμα της κατσαρόλας (μαζί με το νερό), μέχρι να γίνει πηχτό. Πρόσθεσε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και έχεις ένα πεντανόστιμο δείπνο.