ΥΓΕΙΑ

Σου πίνουν τα κουνούπια το αίμα; 7 τρόποι να τα στείλεις στον γείτονα

Unsplash

Όλοι υποστηρίζουν ότι τα κουνούπια εμφανίζονται με το που βραδιάζει, αλλά εγώ κυνηγάω έντομα όλη μέρα.

Αν είσαι επιρρεπής στα τσιμπήματα και νιώθεις ότι τα κουνούπια σε έχουν βάλει στόχο, αγνοώντας την ύπαρξη των υπολοίπων, δεν είναι επειδή είσαι γλυκοαίματη (όπως κι εγώ ήθελα να πιστεύω). Σου συμβαίνει επειδή κάνεις συγκεκριμένα λάθη και δεν προστατεύεις τον εαυτό σου. Τα κουνούπια ξέρουν τα ευάλωτα σημεία και σε χτυπούν στο ψαχνό. Κυριολεκτικά.

Απόφυγε τις ώρες αιχμής. Πότε βγαίνουν τα κουνούπια;

Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν πεινούν μόνο όταν νυχτώνει. Οι ώρες κυνηγιού τους είναι όταν δύει, αλλά και όταν ανατέλλει ο ήλιος. Αλλάζει ο άνεμος και βγαίνουν. Θα σου πρότεινα να κλείνεις πόρτες και παράθυρα και να βάζεις κλιματισμό, αφού βγαίνουν όταν έχει ζέστη.

Ψεκάσου με αντικουνουπικό

Θα μου πεις ότι το κάνεις ήδη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το κάνεις λάθος. Το θέμα δεν είναι να ψεκάζεσαι λες και βάζεις το άρωμά σου. Αντ’ αυτού, ρίξε λίγο στα χέρια σου και τρίψε το στους αστραγάλους, τους αγκώνες, τους καρπούς, στο μέτωπο και όπου αλλού είναι λεπτό το δέρμα (και τα κουνούπια κάνουν πάρτι).

Κοίτα να δροσίζεσαι

Τα κουνούπια μαζεύονται όταν μυρίζουν τις φερομόνες στον ιδρώτα σου. Εφόσον δεν παίζει τόσο ρόλο το τι έχεις φάει ή πιει, φρόντισε απλά να μην είσαι ιδρωμένη τις «επικίνδυνες» ώρες.

Φόρα λεπτά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, δεν αρέσουν στα κουνούπια

Κι όμως, τα ενοχλητικά αυτά έντομα δεν μπορούν να περάσουν εύκολα από τα συνθετικά υφάσματα, σαν τις στολές που βάζουμε για water sports. Επίσης, στοχεύουν συνήθως σε σκούρες αποχρώσεις.

Απομακρύνσου από στάσιμο νερό

Αν ζεις σε πόλη, τα κουνούπια εμφανίζονται σε κήπους και βεράντες. Γυρίζουν γύρω από γλάστρες ή κουβάδες με νερό και είναι ο βασικός λόγος που χτυπιέσαι όταν κάθεσαι στο μπαλκόνι σου για ένα κοκτέιλ.

Βάλε φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Η λεβάντα, ο βασιλικός και η σιτρονέλα είναι μερικά από τα φυτά που αποτρέπουν τα έντομα από το να πλησιάσουν το σπίτι σου. Ωστόσο, μην έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες γιατί δεν πρόκειται να συμβούν και θαύματα. Αλλά σίγουρα είναι ένα tip που βοηθά.

Απόφυγε τα αρώματα

Ξέρω ότι δεν σε ενθουσιάζει αυτή η ιδέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα αρώματα και τα αφρόλουτρα με έντονη μυρωδιά καλούν τα κουνούπια σε ανταρσία.