ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Smoothie: Η σωστή σειρά που μπαίνουν τα συστατικά, αν θες να σου πετύχει

Unsplash

Ανυπομονείς να ξεκινήσει η μέρα, μόνο και μόνο για να απολαύσεις το πρωινό σου smoothie.

Και ενώ έχεις βρει τις αγαπημένες σου συνταγές, κάτι δεν λειτουργεί πάντα ως προς την υφή και την απόλαυση της γεύσης. Μήπως δεν βάζεις τα συστατικά σου στη σωστή σειρά; Κι όμως, αυτό επηρεάζει το αποτέλεσμα που έχεις στο ποτήρι σου. Για να μην ανοιγοκλείνεις συνέχεια το blender, ακολούθησε απλώς τα εξής βήματα και απόλαυσε το smoothie σου, έτσι όπως του αξίζει.

Η σωστή σειρά στο blender για τα υλικά του smoothie

Πρώτα τα υγρά

Είτε βάζεις γάλα, νερό ή χυμό, αυτό θα πρέπει να είναι πάντα το πρώτο συστατικό που μπαίνει στο blender σου. «Ζεσταίνονται» οι λεπίδες για αυτά που θα ακολουθήσουν, χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Ακολουθούν οι σκόνες

Αν σκοπεύεις να βάλεις σκόνη πρωτεΐνης μέσα, κάνε το από την αρχή έτσι ώστε να ενσωματωθεί εύκολα και γρήγορα.

Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά στο blender

Βάλε πρώτα τα πιο μαλακά φρούτα, όπως η μπανάνα, τα μούρα και τα ροδάκινα και μετά τα πιο σκληρά φρούτα. Ταυτόχρονα, βάλε και λαχανικά, αν θες.

Κρεμώδη και μετά σκληρά συστατικά

Λίγο πριν το τέλος, μπορείς να βάλεις το γιαούρτι ή το φυστικοβούτυρο και να ολοκληρώσεις το smoothie σου με τα σκληρά, που είναι τα κατεψυγμένα φρούτα, τα παγάκια και οι ξηροί καρποί.

Πώς βοηθά η σειρά το smoothie;

Πρέπει να χτυπάς κάθε στάδιο ξεχωριστά στο blender. Ο λόγος είναι απλός. Οι λεπίδες λειτουργούν στο maximum πριν φτάσουν στα πιο σκληρά και δύσκολα υλικά. Γέμισε το ποτήρι σου με τα μείγμα χωρίς να πιεις κομμάτια που δεν χτυπήθηκαν ποτέ καλά. Cheers!