ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tι σκοτώνει τελικά τα όνειρά σου;

Unsplash

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να σκοτώσουν τα όνειρά σου και όχι ο κορονοϊός δεν είναι ένα από αυτά, όσο κι αν νιώθεις την απειλητική ανάσα του αυτή τη στιγμή. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου τις περισσότερες φορές είσαι εσύ.Από τις συνεχείς συγκρίσεις μονάχα να αδικείς τον εαυτό σου μπορείς.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Ο μεγαλύτερος εχθρός σου τις περισσότερες φορές είσαι εσύ. Από τις συνεχείς συγκρίσεις μονάχα να αδικείς τον εαυτό σου μπορείς.

Στην καθημερινή ζωή είμαστε γεμάτοι με ηττοπάθεια σχετικά με όσα μπορούμε να καταφέρουμε. Και όχι μόνο δεν προσπαθούμε για αυτά τα υψηλά και τα μεγάλα, αλλά και καθετί μικρότερο που καταφέρνουμε νιώθουμε πως δεν αξίζει όχι μόνο να το πανηγυρίσουμε ούτε καν να το αναφέρουμε στους άλλους. Στο μυαλό μας πάντα αυτοί οι άλλοι είναι ανώτεροι, καλύτερη και πιο ικανοί. Κάτι που δεν μπορούμε φυσικά ποτέ να επαληθεύσουμε.

Έτσι, λοιπόν, από αυτή τη σύγκριση ο μόνος χαμένος είναι πάντα ο εαυτός μας. Αυτός που ακούει συνεχώς τα παραληρήματα του Εγώ και υποκύπτει στα συναισθήματα του πλην. Θέλω όμως να με ακούσεις.

Δεν έχει πραγματικά σημασία πώς προσδιορίζεις τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους. Το μόνο που ελέγχεις είναι εσένα και η δική σου εξέλιξη είναι η μόνη που πρέπει να σε αφορά. Δεν αναπτυσσόμαστε γιατί αναπτύσσονται και οι άλλοι, γιατί έτσι αυτή η προσπάθεια θα είχε αφετηρία και τερματισμό έξω από εμάς.

Οτιδήποτε όμως δεν είναι πηγαίο και δεν ακούμπα στα εσωτερικά μας κίνητρα, είναι μοιραίο να αποτύχει.
Εξελισσόμαστε με τους δικούς μας ρυθμούς και κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα αυτής της προσωπικής εξέλιξης είναι αξιοθαύμαστο. Μην διστάζεις λοιπόν να χαμογελάσεις και να είσαι ευγνώμων για τις μικρές ή μεγάλες νίκες σου.

Είναι απόλυτα δικές σου και κανείς δεν μπορεί να τις κάνει ακριβώς όπως εσύ. Η ευγνωμοσύνη φέρνει τη συνειδητοποίηση κι η συνειδητοποίηση την εντονότερη προσπάθεια και τελικά τη νίκη.

Το δικό σου το μονοπάτι, η δική σου η ζωή είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη και πολύ διαφορετική και για την ακρίβεια δεν την έχει κανείς. Τις ευλογίες που έρχονται μόνο σε σένα μην μπαίνεις ποτέ στον πειρασμό να τις συγκρίνεις με τους άλλους.

 

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching