ΣΧΕΣΕΙΣ

5 συνήθειες μετά τον χωρισμό που δεν σε αφήνουν να τον ξεπεράσεις. Θα εκπλαγείς με κάποιες

Unsplash

Κανείς δεν ξεκινά μία σχέση με σκοπό να χωρίσει. Λες «θα το δοκιμάσω κι όπου βγει». Επειδή όμως οι πιθανότητες να βρεις τον ένα και μοναδικό είναι λίγες, είναι σημαντικό να μπορείς να επανέρχεσαι μετά τον χωρισμό και να ξέρεις τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο να προχωρήσεις.

Και επειδή δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνους, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις και δεν προχωράς με τίποτα. Ας τα πούμε συνήθειες για να μην αυτομαστιγωνόμαστε και ας αναλάβουμε πλέον τη δική μας ευθύνη στο πώς διαχειριζόμαστε το στάδιο που ακολουθεί τον χωρισμό.

Είσαι stalker στα social media

Ένα τσεκ στο Instagram την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Βασικά όχι, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δεν είπαμε να τον μπλοκάρεις τον άνθρωπο, αλλά πού θα σε ωφελήσει να βλέπεις που πηγαίνει, τι κάνει και με ποια είναι (γιατί παίζει και αυτή η πιθανότητα, όπως ξέρεις). Κάνε unfollow παντού και μην τσεκάρεις συνέχεια τους λογαριασμούς του. Μείωσέ το σταδιακά.

Κρατάς επαφή μετά τον χωρισμό

Αυτό μπορεί να γίνει κάπως ύπουλο και προβληματικό. Προφανώς και υπάρχουν σχέσεις που παραμένουν φιλικές, αλλά έτσι κρατάς ανοιχτή την πόρτα της επανασύνδεσης, έστω και άθελά σου. Και ξαφνικά, η σχέση μετατρέπεται σε κάτι άλλο, που θυμίζει το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας.

Αναλύεις συνέχεια τι πήγε λάθος

Μέχρι ενός σημείου, είναι οκ να εξετάζεις τι πήγε λάθος. Το κάνεις κυρίως για εσένα, επειδή θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να βρεις το μοτίβο των λανθασμένων συμπεριφορών. Αλλά αν νιώθεις ενοχές και αναζητάς την παραμικρή λεπτομέρεια που σας οδήγησε στον χωρισμό, αποκτάς εμμονή και δεν σε βοηθά να ξεμπλοκάρεις. Ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο πρόσωπα και δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική σου επιθυμία.

Κοιμάσαι με τα ρούχα του

Γενικά, δεν λες να ξεφορτωθείς τα memorabilia αυτής της σχέσης. Κοιμάσαι φορώντας το t-shirt του, έχεις παντού γύρω σου δώρα και δικά του αντικείμενα, ακούς δίσκους που του άρεσαν και έχεις ολόκληρο αρχείο με φωτογραφίες. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Διώχ’ τα από τη ζωή σου και δες το συμβολικά. Τον αποχαιρετάς σε όλα τα επίπεδα.

Έχεις την ίδια ρουτίνα μετά τον χωρισμό

Εντάξει, δεν είναι εύκολο να φέρεις τούμπα τη ζωή σου και να ξεχάσεις όσα έκανες. Μπορείς όμως να κάνεις μικρές αλλαγές, ειδικά εκείνες που αφορούσαν στον κοινό σας βίο. Μην πηγαίνεις στο μπαρ που συχνάζατε, μην περνάς από το στέκι του μήπως και τον πετύχεις και βρες άλλο μέρος να γυμναστείς. Όπως επίσης, είναι καλό να ανακαλύψεις και ένα νέο χόμπι. Κάτι που πάντα ανέβαλες να ξεκινήσεις ή κάτι που ανακάλυψες τώρα και σε ενθουσιάζει. Self care πάνω από όλα.