ΣΧΕΣΕΙΣ

Sex toys: Τα στερεότυπα που πρέπει να καταρρίψεις (και τα 2 λάθη που κάνεις στη χρήση)

Unsplash

Τα sex toys δεν είναι πλέον οι «δαίμονες» που μπαίνουν εμπόδιο στην εύρεση του σωστού συντρόφου. Δεν είναι όμως ότι έχουμε εξοικειωθεί κιόλας με την ιδέα.

Σε μία εποχή όπου πολλές αγαπημένες celebrities ενώνουν τις δυνάμεις τους με εταιρίες σεξουαλικού wellness, εσύ γιατί θεωρείς ότι τα sex toys είναι ταμπού; Η Dakota Johnson, η Lily Allen και πολλές ακόμα κυρίες, βοήθησαν στη δημιουργία των ερωτικών βοηθημάτων και σε καλούν να τα χρησιμοποιείς χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε διανύσει αρκετό δρόμο από τότε που η Samantha Jones είχε ένα συρτάρι γεμάτο δονητές κι εμείς χαχανίζαμε και μόνο στη θέα τους. Οι γυναίκες εκεί έξω αναζητούν τον οργασμό τους και το κάνουν με κάθε τρόπο (hopefully). Με τον παρτενέρ, μόνες τους αλλά και με τη βοήθεια των sex toys. «2 στις 3 γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση προκειμένου να φτάσουν σε οργασμό. Και τα sex toys έρχονται στη ζωή μας για να γεφυρώσουν το κενό που ίσως λείπει», λέει απλά και κατανοητά η σεξολόγος Gigi Engle. Αν χρησιμοποιείς ήδη κάποιο, ρίξε μία ματιά στα 2 λαθάκια που ίσως κάνεις. Αν όχι, ώρα να καταρρίψουμε μερικά ακόμη στερότυπα.

Δεν τα καθαρίζεις

Αν θέλεις να πάθεις κάποια μυκητίαση ή λοίμωξη στα γεννητικά όργανα, θα το καταφέρεις με το να μην πλένεις τα sex toys που χρησιμοποιείς. Διάβασε τις οδηγίες χρήσης αλλά και σωστού καθαρισμού, αν και για τα περισσότερα, το σαπούνι και το ζεστό νερό αρκούν.

Τα αποθηκεύεις όπως να’ναι

Καταλαβαίνω τη βιασύνη, αλλά δεν είναι έξυπνο να πετάς τα sex toys σου μέσα σε ένα βρώμικο συρτάρι. Φρόντισε να τα βάζεις σε πλαστικές ή υφασμάτινες θήκες, ώστε να προστατεύονται από τη σκόνη και τα μικρόβια.

Τα 3 στερεότυπα που ήρθε η ώρα να καταρρίψεις

Πιστεύεις ότι τα sex toys είναι μόνο για solo στιγμές

Προφανώς και είναι, αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι θα τα χρησιμοποιείς και με τους παρτενέρ σου. Τα sex toys δεν έχουν φτιαχτεί ως αμαρτωλά σκεύη που χρησιμοποιείς κρυφά και την επόμενη μέρα κάνεις 10 μετάνοιες για να συγχωρεθείς. Είναι ένας υγιής τρόπος σεξουαλικής έκφρασης. Εξερευνάς νέα μονοπάτια και κανείς δεν πρέπει να νιώθει μειονεκτικά ή ανεπαρκής επειδή εισχωρεί (διπλής) ένα ερωτικό βοήθημα στο σεξ.

Αντικαθιστούν τους ανθρώπους

«Αν συνηθίσεις σε ένα sex toy, μετά δεν θα θες άντρα» είναι μία κλασική και εντελώς απαρχαιωμένη άποψη. Η απόλαυση δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνεις ένα άψυχο με ένα έμψυχο ον.

Χρησιμοποιούμε sex toys μόνο αν το σεξ είναι κακό

Εάν ο παρτενέρ σου δεν μπορεί να σε φέρει σε οργασμό ή αν η ποιότητα του σεξ που κάνετε είναι κακή, μόνο τότε πρέπει να στραφείς σε ένα sex toy. Και αυτό, στα κρυφά. Όλο αυτό το σκεπτικό είναι λάθος, ειδικά αν το κρύβεις από τον σύντροφό σου. Εάν θεωρείς ότι θα βελτιωθεί η ικανοποίησή σου με τη χρήση του, είναι σημαντικό να μπορείς να το επικοινωνήσεις. Αν φοβάσαι, ήρθε η ώρα να δεις το θέμα πιο βαθιά. Αντί να δαιμονοποιείς τα ερωτικά βοηθήματα, είναι καλό να δεις τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, τη σεξουαλικότητά σου αλλά και το ταίρι σου.