ΥΓΕΙΑ

Rooibos: 5 λόγοι για να πίνεις συνέχεια το θαυματουργό κόκκινο τσάι

Unsplash

Στις Η.Π.Α πίνουν κυρίως μαύρο τσάι, στην Ιαπωνία επιλέγουν το πράσινο, αλλά στη Νότιο Αφρική λένε ναι στο κόκκινο τσάι, ή αλλιώς rooibos.

Αν είσαι ορκισμένη tea lover, το πιθανότερο είναι ότι έχει ήδη μία θέση στο ντουλάπι σου. Το rooibos έχει τις ρίζες του στη Νότιο Αφρική και είναι ένα κόκκινο τσάι με ένα σύνολο γεύσεων και αισθήσεων. Μπορείς να το βρεις σε διάφορα καταστήματα για να το απολαμβάνεις στο σπίτι ή έτοιμο σε μαγαζιά. Το πίνεις σκέτο με νερό ή προσθέτεις γάλα. Εκτός όμως από τη γεύση, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για να το βάλεις στα αγαπημένα σου ροφήματα.

Δεν έχει καφεΐνη

Πρόκειται για ένα τσάι βοτάνων που δεν έχει καθόλου καφεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το πίνεις όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και λίγο πριν κοιμηθείς. «Το επιλέγουν πολλές γυναίκες που διανύουν μία εγκυμοσύνη ή θηλάζουν», τονίζει η διατροφολόγος Emily Innes.

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Όπως και τα περισσότερα τσάγια, έτσι και το rooibos έχει αντιοξειδωτικά, καταπολεμώντας τις χρόνιες φλεγμονές και ωφελώντας την υγεία του εγκεφάλου.

Ανακουφίζει τους μυϊκούς σπασμούς στο στομάχι

Αν περνάς ένα κρύωμα ή σε ταλαιπωρεί πολύ το στομάχι σου, είναι χρήσιμο να πιεις μία κούπα από το συγκεκριμένο κόκκινο τσάι και να ανακουφιστείς.

Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό

Το τσάι rooibos επιδρά θετικά στο ανοσοποιητικό, προλαμβάνοντας αλλεργίες αλλά και πιο σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες πάνω στο θέμα.

Κάνει καλό στην καρδιά

Οι πολυφαινόλες θα κάνουν το θαύμα τους, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος. «Το τσάι rooibos περιορίζει ένα συγκεκριμένο ένζυμο, το ACE, το οποίο σχετίζεται με την υπέρταση αλλά και την καρδιαγγειακή νόσο», εξηγεί η ειδικός, η οποία έχει την ίδια καταγωγή με το αγαπημένο rooibos.