ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ροδάκινα: Ο σωστός τρόπος να τα κόβεις και 3 συνταγές για να τα απολαύσεις

Pexels

Τα ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού που περιμένουν υπομονετικά στο ψυγείο σου για να τα φας σκέτα, σε φρουτοσαλάτα και ό,τι άλλο κατεβάσει ο νους σου.

Πριν φτάσουμε στις 3 συνταγές, με τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις τα λατρεμένα ροδάκινα, ας σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο τα κόβεις. Μήπως το κάνεις λάθος όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ταλαιπωρείσαι άδικα με το μεγάλο κουκούτσι; Μήπως το τρως όπως είναι, ολόκληρο, επειδή δεν ξέρεις τον σωστό τρόπο να έχεις ωραίες φέτες;

Ας κόψουμε σωστά τα ροδάκινα

Μήπως παίρνεις το ροδάκινο και το κόβεις στο σημείο που μπαίνει προς τα μέσα; Λάθος. Η food blogger Holly σου δείχνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πώς πρέπει να κόβεις το ροδάκινο, ακόμα και όταν το κουκούτσι επιμένει και βγαίνει δύσκολα. Για να μην ταλαιπωρηθείς ξανά.

3 συνταγές με ροδάκινα που θα σε δροσίσουν

Smoothie ροδάκινο

Υλικά:

2 φλιτζάνια φέτες ροδάκινο

1μιση φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι βανίλια

3 κουταλιές βρώμη

1 κουταλιά λιναρόσπορο

2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησε μέχρι να έχεις ένα απαλό μείγμα για smoothie.

Vegan τάρτα με ροδάκινα

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για ζύμη

1 κουταλιά ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

μισό φλιτζάνι και 2 κουταλιές βούτυρο σε κύβους

μισό φλιτζάνι κρύο νερό

Για τη γέμιση:

8 ώριμα ροδάκινα

1/4 φλιτζάνι και 2 κουταλιές ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές καλαμποκάλευρο

ελάχιστο μοσχοκάρυδο, κανέλα, κάρδαμο και αλάτι

2 κουταλάκια χυμό λεμόνι

1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε το βούτυρο και το μείγμα θα μοιάζει με τρίμματα. Βάλε στο τέλος το κρύο νερό, 2 κουταλιές τη φορά, και ανακάτευε. Κάνε δύο μπάλες με τη ζύμη, κάλυψε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο.

Για να κάνεις τη γέμιση, ανακάτεψε σε ένα μπολ τις φέτες ροδάκινο με τη λευκή και καστανή ζάχαρη. Άφησε στην άκρη για μία ώρα. Σούρωσέ τα αλλά κράτησε το υγρό τους και βάλε το σε ένα κατσαρολάκι με τα μπαχαρικά και το καλαμποκάλευρο. Άσε να σιγοβράσουν και ανακάτευε μέχρι να πήξει. Απόσυρε από τη φωτιά και ρίξε τον χυμό λεμόνι, το βούτυρο και τα ροδάκινα.

Ρίξε το μείγμα στη ζύμη που έχεις ανοίξει για τάρτα και κάλυψε με την άλλη ζύμη σε όποιο σχέδιο θέλεις. Πέρασε με πινέλο όλη την τάρτα με το γάλα και ψήσε για 50 λεπτά.

Γρανίτα ροδάκινο

Υλικά:

4 γινωμένα ροδάκινα

χυμό από μισό λεμόνι

2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κόψε τα ροδάκινα στη μέση και βάλε τα στο μπλέντερ ή μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά. Θα χρειαστείς ειδικές θήκες για γρανίτες. Γέμισέ τις και πέρνα τα ξυλάκια στην άκρη. Τύλιξε καλα με μεμβράνη και βάλε στην κατάψυξη.