ΣΧΕΣΕΙΣ

Roaching: Η νέα τάση στο dating εμπνέεται από τις κατσαρίδες

Unsplash

Θα έλεγε κανείς ότι είχε έρθει το τέλος για τις πάρα πολύ ενοχλητικές τάσεις στο dating που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας αποθαρρύνουν.

Όπως φαίνεται όμως, ούτε η πανδημία δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τις τραγικές συμπεριφορές, ειδικά αν μιλάμε για ζητήματα καρδιάς. Τι κι αν δεν μπορούμε να βγούμε ραντεβού σαν άνθρωποι, να φλερτάρουμε face to face και να έρθουμε κοντά χωρίς φόβο; Το roaching ξεπετάγεται σαν τις κατσαρίδες.

Η νέα ενοχλητική τάση στις σχέσεις

Νομίζω ότι είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μισούμε όταν μας συμβαίνουν, αν και γίνονται στην αρχή της γνωριμίας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γνωρίζεις κάποιον, ειδικά τώρα που είναι πολύ πιο δύσκολο, σου αρέσει, του αρέσεις και ξεκινάει κάτι. Οι μέρες ή εβδομάδες περνούν, υπάρχει σεξ, επικοινωνία αλλά δυστυχώς όχι κανονικές έξοδοι. Και πάνω που αρχίζεις να νιώθεις πράγματα, ανακαλύπτεις ότι αυτό που έχετε δεν είναι αποκλειστικό και πως εκείνος κοιμάται και με άλλες.

Και αν αναρωτιέσαι για το όνομα της τάσης, το roaching είναι από το cockroaching, από τη λέξη κατσαρίδα. Γιατί εκεί που υπάρχει μία, κρύβονται πολλές άλλες αλλά δεν τις βλεπεις. Είναι αυτό ακριβώς.

Το roaching στην πανδημία

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται για μία νέα τάση. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ξεκάθαροι και δεν στα κάνουν λιανά από την αρχή. Σε αφήνουν να πιστεύεις ότι είσαι μόνο εσύ στη ζωή τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να το εξηγήσουν. Αν τώρα μιλάμε για καραντίνα, η συμπεριφορά είναι απλή. Μιλάτε με τις ώρες και περιμένετε τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα και θα πιείτε τα τζιν τόνικ σας σε μία μπάρα, αλλά το αντικείμενο του πόθου σας κάνει ακριβώς το ίδιο και με άλλες (στο chat).

Το καλό με αυτήν την τάση είναι ότι γίνεται νωρίς στη σχέση. Όχι υπερβολικά νωρίς, αλλά είναι η στιγμή που προσπαθείς να καταλάβεις αν έχετε κανονική σχέση. Από εκεί και μετά, είναι στο δικό σου χέρι και μόνο το αν θα συνεχίσεις. Αν δηλαδή είσαι οκ με το να είστε χαλαρά ή αν αποζητάς μία αποκλειστική σχέση.