SEX

Πρωκτικό σεξ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις τα «ωχ», «αααχ»

Pexels

Το άγνωστο είναι τρομακτικό και συχνά συνοδεύεται από πολλούς μύθους. Αλλά το άγνωστο είναι επίσης συναρπαστικό και συχνά αξίζει την περιπέτεια.

Κι αν μιλάμε για μύθους που συνδέονται με το άγνωστο, οι μύθοι γύρω από το πρωκτικό σεξ, είναι σίγουρα πολλοί. Στις παρακάτω γραμμές λοιπόν καταρρίπτουμε 6 κοινές παρανοήσεις γύρω από το θέμα, ώστε να μπορέσεις να ανακαλύψεις μια ακόμα ίσως αχαρτογράφητη πτυχή της σεξουαλικότητάς σου με ασφαλή τρόπο.

Το πρωκτικό σεξ δεν πρέπει να είναι επώδυνο

Εφόσον υπάρχει η κατάλληλη λίπανση, είσαι χαλαρή και δεν έχεις αιμορροΐδες, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωκτικό σεξ δεν θα πρέπει να είναι επώδυνο. Ο πρωκτός είναι πολύ πιο σφιχτός από τον κόλπο, επομένως πρέπει να είσαι προσεκτική ειδικά στην αρχή. Εάν έχεις βιώσει κάποιο πόνο στο παρελθόν ή απλώς έχεις ακούσει ιστορίες τρόμου από τις φίλες σου, είναι πιθανό ότι μία από τις παραπάνω οδηγίες δεν ακολουθήθηκε.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν έχουν προστάτη δεν το απολαμβάνουν

Εντάξει, ακόμα κι αν δεν πονάει, δεν είναι και τόσο απολαυστικό για τις γυναίκες, σωστά; Λάθος. Η ευχαρίστηση κατά το πρωκτικό σεξ, έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από τον προστάτη. Ο πρωκτός είναι γεμάτος με αιμοφόρα αγγεία και νεύρα και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά ευαίσθητος. Γεγονός που καθιστά το πρωκτικό παιχνίδι δημοφιλές και άκρως ερωτικό για πολλές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine, το 94% των γυναικών που έκαναν πρωκτικό σεξ, κατά την τελευταία τους σεξουαλική επαφή, δήλωσαν ότι είχαν οργασμό. Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλες.

Χρειάζεσαι πάντα προφυλακτικό

Το γεγονός ότι υπάρχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα εγκυμοσύνης (ναι, έχει συμβεί) με το πρωκτικό σεξ, το κάνει σίγουρα πιο ευχάριστο για πολλές γυναίκες. Ωστόσο, εξακολουθεί να ενέχει κίνδυνο μετάδοσης Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, περίπου τον ίδιο με την κολπική επαφή. Εξάλλου, τυχόν μικρο-αποξεσώσεις στον ιστό του πρωκτού, μπορούν να λειτουργήσουν ως μικρά σημεία εισόδου για βακτήρια και ιούς να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Μην πανικοβάλλεσαι. Η χρήση προφυλακτικών όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση, μπορεί επίσης να μειώσει την τριβή για μια πιο «ομαλή είσοδο». Απλώς θυμήσου να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό προφυλακτικά πριν περάσεις στο κολπικό σεξ ή το αντίστροφο.

Το πρωκτικό σεξ δεν είναι βρώμικο

Δεν θα πούμε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απίθανο. Οι ειδικοί επισημάνουν πως τα περισσότερα απόβλητα του ανθρώπινου οργανισμού μας, βρίσκονται στο κάτω μέρος του εντέρου, όπου δεν πρόκειται να φτάσει ένα δάχτυλο, ένα sex toy ή ένα πέος. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούν πλύσιμο της περιοχής με ένα ήπιο σαπούνι και νερό ή/και μια επίσκεψη στην τουαλέτα πριν. Ένα προφυλακτικό μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο εδώ.

Το πρωκτικό σεξ δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα «εκεί» πίσω

Το πρωκτικό σεξ δεν πρόκειται να παραμορφώσει την φυσιολογία του πρωκτού σου. Ο ιστός του είναι ελαστικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους μύες του σφιγκτήρα του πρωκτού.  Οπότε, αν δεν μιλάμε για larger than life, καταστάσεις, θα είσαι μια χαρά. Βεβαιώσου επίσης ότι τα sex toys, έχουν έναν εύκολο μηχανισμό «ανάκτησης», όπως ένα κορδόνι ή μια βάση. Δεν θέλεις να χάσεις τίποτα «εκεί» πίσω, σωστά;

Οι στρέιτ άντρες το απολαμβάνουν

Μπορεί να έχεις συνδέσει το πρωκτικό σεξ με τη σεξουαλική ζωή μεταξύ gay ανδρών, αλλά και οι ανοιχτόμυαλοι στρέιτ άνδρες συχνά το απολαμβάνουν. Με λίγα λόγια, αν ένας άντρας αρέσκεται στο να δέχεται πρωκτική διείσδυση από γυναίκα δεν είναι ομοφυλόφιλος. Στους περισσότερους άνδρες αρέσει η διέγερση του πρωκτού, επειδή ο αδένας του προστάτη βρίσκεται στην κορυφή της περιοχής μεταξύ του πρωκτού και των όρχεων και ελέγχει την εκσπερμάτιση. Η πρωκτική διείσδυση λοιπόν θα κάνει την εκσπερμάτιση πιο έντονη και πιο ευχάριστη.