ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρωινό σεξ: 5 οφέλη στο σώμα και τη διάθεση. Αν δεν το κάνεις τώρα, τότε πότε;

Unsplash

Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο αν το πρωινό σεξ έχει fans ή πολέμιους. Πολλοί το λατρεύουν αλλά άλλοι αρνούνται να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία αν δεν βουρτσίσουν πρώτα τα δόντια τους και δεν πιουν καφέ. Ή μπορεί να είναι πολύ πιο ορεξάτοι τις βραδινές ώρες.

Έχεις αναλογιστεί όμως ότι μπορεί να χάνεις και μία μεγάλη απόλαυση αλλά και όλα αυτά τα οφέλη που φέρει; Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις για το πρωινό σεξ και να δεις τι έχει να σου προσφέρει; Κι αν δεν εμπιστεύεσαι εμάς, άκου τι έχει να σου πει η επιστήμη. Τα βουρτσίζεις και μετά τα δόντια βρε παιδί μου.

Τα σώματα είναι πιο έτοιμα

Και για τους δύο. Τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης είναι στο peak τους το πρωί και η λίμπιντό σου επηρεάζεται άμεσα από αυτές τις ορμόνες. Προχώρα, μην το σκέφτεσαι. Αντίστοιχα, η υψηλότερη τεστοστερόνη του παρτενέρ σου του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στην αντοχή. Πότε έφτασε μεσημέρι;

Αντίο άγχος (καλημέρα πρωινό σεξ)

Όλες οι δραστηριότητες που προσφέρουν απόλαυση μειώνουν και τα επίπεδα στις ορμόνες άγχους. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα. Ένας πρωινός οργασμός σε βάζει σε καλό mood για το υπόλοιπο της ημέρας.

Καλό ανοσοποιητικό και υγιής εγκέφαλος

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό πυροδοτώντας τις φυσικές άμυνες του σώματος ενάντιο στα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια. Άσε το αντισηπτικό και ξεκίνα το πρωινό σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τις ορμόνες, μαζί με τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.

Δείχνεις πιο νέα

Με τόση ωκυτοκίνη, Β- ενδορφίνες και αντιφλεγμονώδη μόρια που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν κάνεις 3 φορές την εβδομάδα, οι οποίες συνοδεύονται από οργασμό, θα φτάσεις 100 χρονών αλλά θα μοιάζεις με 50.

Πρωινό σεξ ή πρωινή γυμναστική;

Ξέρεις ότι με το σεξ, καις περίπου 5 θερμίδες το λεπτό, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Σαν να πηγαίνεις μία μικρή πρωινή βόλτα. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να σηκωθείς καν από το κρεβάτι και να βάλεις παπούτσια.