ΣΧΕΣΕΙΣ

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια;

Pexels

Υπάρχει μία ερώτηση που την σκεφτόμαστε όλοι, αλλά σπανίως έως ποτέ την λέμε δυνατά. «Πόσο κάνουν σεξ συνήθως τα παντρεμένα ή τα ανύπαντρα ζευγάρια και πόσο συχνά ”πρέπει” να κάνουν;». Υπάρχει απάντηση, σύμφωνα με έρευνα.

Η αλήθεια είναι ότι η συχνότητα του σεξ είναι κάτι που απασχολεί τις σχέσεις. Η ικανοποίηση από αυτήν ορίζεται από τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, καθώς είναι υποκειμενικό το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν για παράδειγμα, ρωτήσεις 2 άτομα σε μία σχέση αν είναι ικανοποιημένοι, ο ένας μπορεί να είναι απογοητευμένος, καθώς θα ήθελε περισσότερη ερωτική επαφή και ο άλλος να δηλώνει πλήρης με μία φορά την εβδομάδα. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: «Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια;».

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Society for Personality and Social Psychology δείχνουν ότι, για τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια, το σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι ικανοποιητικό. «Αν και το συχνότερο σεξ συνδέεται με περισσότερη ευτυχία», είπε η επικεφαλής ερευνήτρια Amy Muise «αυτή η σύνδεση δεν είναι πλέον σημαντική για το συχνότερο σεξ από μία φορά τη βδομάδα». Ωστόσο, όπως προαναφέραμε το «φυσιολογικό» όσον αφορά αυτό, ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα.

Πόσο συχνά κάνουν σεξ οι παντρεμένοι; Unsplash

Πόσο συχνά κάνουν συνήθως σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια;

Σύμφωνα με μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey για την έρευνα στο σεξ, την αναπαραγωγή και το φύλο, οι αριθμοί είναι οι εξής:

  • Οι ηλικίες 18 έως 29 ετών κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο
  • Οι ηλικίες 30 έως 39 ετών κατά μέσο όρο 86 φορές τον χρόνο 
  • Οι ηλικίες 40 έως 49 ετών κατά μέσο όρο 69 φορές τον χρόνο

Το 13% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ μερικές φορές τον χρόνο, το 45% μερικές φορές τον μήνα, το 34% 2-3 φορές την εβδομάδα και το 7% 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Συνεπώς, τα μισά παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μερικές φορές τον μήνα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ;

«Η συχνότητα με την οποία ένα ζευγάρι ‘πρέπει’ να έρχεται σε επαφή είναι αυτή που συμφωνούν και οι δύο βάσει των προσωπικών τους αναγκών και των επιπέδων επιθυμίας τους. Θα δίσταζα να προτείνω έναν συγκεκριμένο αριθμό, καθώς δεν υπάρχει καλή αναλογία για ολόκληρο τον πληθυσμό. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στατιστικές για να προσδιορίσουν τη σεξουαλική συχνότητα, ενισχύουν το λεγόμενο ‘σεξ αποτελέσματος’, το οποίο έχει να κάνει μόνο με την κάλυψη των κοινωνικών απαιτήσεων και όχι την πραγματική επιθυμία», τονίζει η Δρ. Fogel Mersy.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Social Psychological and Personality Science, πάντως, βρήκε ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν κάνουν σεξ περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ευρήματα αυτά, η ευτυχία στη σχέση μειωνόταν όταν η σεξουαλική επαφή γινόταν λιγότερο συχνά, αλλά δεν αυξανόταν αν γινόταν και συχνότερα.