ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο αρκετή ή λίγη αισθάνεσαι;

Unsplash

Συχνά με επισκέπτονται άνθρωποι που ενώ έχουν σχεδόν τα πάντα, νιώθουν πως δεν έχουν τίποτα. Ζουν μέσα σε μια τεράστια φούσκα ψευδαισθήσεων πως θα έπρεπε να έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα, αλλά δεν μπορούν ακριβώς να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που δεν έχουν πετύχει. Κι ενώ είναι απόλυτα λογικό και ανθρώπινο να έχουμε αμφιβολίες στη ζωή μας σχετικά με τις δυνατότητές μας, είναι υπέρμετρα δεσμευτικό σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι αισθανόμαστε και πόσο ψηλά θέτουμε τον πήχη των στόχων μας.

 

Από την Τζιλ Δούκα MBA, PCCΒραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση πώς ό,τι κι αν κάνουμε, ποτέ δεν είναι αρκετό. Πως οτιδήποτε πετυχαίνουμε, δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτή την στρεβλή πεποίθηση το life coaching;

Με τις δυναμικές ερωτήσεις του life coaching απελευθερώνουμε τη δύναμη και την αλήθεια που έχεις ήδη μέσα σου και δεν μπορείς να εκφράσεις μόνος σου! Μιλάμε για μια διαδικασία η οποία σε παίρνει από αυτό που πιστεύεις πως είσαι και σε πηγαίνει σε αυτό που είσαι προορισμένος να γίνεις.

Σε απεγκλωβίζει από τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου που σου υποδεικνύουν μέχρι πού επιτρέπεται να πας και σου ξεκλειδώνει δυνατότητες που αγνοούσες και άφηνες αναξιοποίητες γιατί δεν πίστευες εσύ ή οι άλλοι πως τις έχεις.

Από τα βασικά πράγματα που σε βοηθάει να κάνεις το life coaching είναι να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή τη στιγμή, με ακριβώς όσα έχεις και είσαι, η ζωή σου είναι τέλεια!

Για να πετύχεις αυτά που θέλεις πρέπει να μπεις σε μια κατάσταση πληρότητας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι όταν θα έρθει ο σύντροφος, όχι όταν θα έρθει το παιδί, όχι όταν θα έρθει η τέλεια δουλειά. Είναι ωραίο να μην επαναπαυόμαστε και να χτίζουμε συνεχώς τις νέες φιλοδοξίες μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και να απολαμβάνουμε όσα έχουμε καταφέρει αυτή τη δεδομένη στιγμή.

Μην τα θεωρείς δεδομένα ή απλά. Για άλλους ανθρώπους είναι άθλοι. Μπες στην ευγνωμοσύνη και στο τώρα σου και από αυτή την αφετηρία, στόχευσε στα αστέρια! Γιατί να ζεις συνέχεια, λοιπόν, με την πεποίθηση πως είσαι πάντα λίγη;

 

Σε περιμένουμε στο summerretreatμας στην Κρήτη αυτόν τον Αύγουστο, σε μια μοναδική εμπειρία exclusive αυτοανάπτυξης! Μάθε περισσότερα στο https://www.jillandnikolas.com/crete.html

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.