ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο απαραίτητος είναι ο Γολγοθάς πριν την Ανάστασή μας;

Unsplash

Έχεις προσπαθήσει ποτέ να βουτήξεις στη θάλασσα χωρίς να έχεις μάθει να κολυμπάς; Φορούσες ένα λερωμένο ρούχο στην τελετή αποφοίτησής σου επειδή ήσουν πολύ απρόσεκτη για να το καθαρίσεις πρώτα; Ας φανταστούμε ότι αυτό το ρούχο είναι η νέα δουλειά που θέλεις.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC*

Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που θα σε οδηγήσουν εκεί; Θα ήταν δυνατόν να βρεις την ιδανική δουλειά απαντώντας σε μία μόνο αγγελία; Όσο επίπονο και αν είναι, δεν θα θεωρούσε απαραίτητο να αναζητήσεις και να παρακολουθήσεις κάποιες συνεντεύξεις ή να παρουσιάσεις το βιογραφικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που χρησιμεύουν ως βήματα για την επίτευξη υψηλότερων στόχων.. Ολοκληρώνοντάς τις ως δευτερεύουσες εργασίες στη γενική διαδικασία αλλαγής σας, επιδεικνύετε αφοσίωση και επιμονή στον απώτερο σκοπό σας.Όπως και στην Ανάσταση, η αναγκαιότητα να περάσει ο Ιησούς από το θείο Πάθος ήταν δεδομένη

Για να συμβούν, λοιπόν, παρόμοια με την Ανάσταση θαύματα στη ζωή μας, πρέπει να επιλέξουμε να μην πιστέψουμε ότι θα συμβούν με μαγικό τρόπο ή ότι τα δικαιούμαστε.

Καμία κατάσταση δεν θα βελτιωθεί από μόνη της αν δεν είμαστε αρκετά γενναίοι για να την αντιμετωπίσουμε. Αν αγνοήσουμε και παραμελήσουμε το δικό μας μέρος της συμφωνίας, η επιβράδυνση της εξέλιξής μας είναι αναπόφευκτη.

Μερικοί άνθρωποι έχουν κουραστεί να προσπαθούν, και καταλήγουν να αναβάλλουν αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με το να μην αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και να επιλέγουν να χρονοτριβούν, χάνουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το παζλ της εξέλιξής τους.

Προτείνω, λοιπόν, όταν νιώθεις εξαντλημένος και θέλεις να παραιτηθείς, να επιλέξεις να εντείνεις την προσοχή σου, να κορυφώσεις την προσπάθειά σου, έστω κι αν αυτή περνά μέσα από έναν μεγάλο ή μικρό Γολγοθά.

Ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο, αλλά κανένα στάδιο αλλαγής δεν είναι ασήμαντο, ανεξάρτητα από το τι προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις. Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα μικρό… ακόμα και το πιο μικρό κομμάτι θα γλιστρήσει, με αποτέλεσμα την αλλαγή του αρχικού σχεδίου σου.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το lifecoaching.

*Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com