ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο ανυπόμονα περιμένεις το αύριο;

Unsplash

Ενώ θεωρούμε παράλογο να ανησυχούμε για το αν χτυπάει η καρδιά μας ή αν ο ήλιος θα ανατείλει κάθε πρωί, καθώς γνωρίζουμε ήδη ότι και τα δύο τελικά γίνονται ή θα συμβούν από μόνα τους, συνεχίζουμε να βλέπουμε με δυσπιστία το δικό μας μονοπάτι ζωής. Γιατί συμβαίνει αυτό και κατακλυζόμαστε μόνιμα από αρνητικές σκέψεις; Γιατί έχουμε τόσο άγχος σχετικά με το τι θα φέρει και γιατί αποδεικνυόμαστε τόσο ανυπόμονοι μέχρι να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα;

*Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Μερικές φορές η βαθιά ριζωμένη εμπιστοσύνη είναι το μόνο που χρειαζόμαστε και μπορούμε να κάνουμε. Το να είσαι ανήσυχος και συνεχώς καχύποπτος έχει ως αποτέλεσμα το συναισθηματικό μας μπλοκάρισμα.

Πέφτουμε συνεχώς σε λογικά και συναισθηματικά σφάλματα προσπαθώντας να προβλέψουμε το μέλλον και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που αφορούν στη ζωή μας.

Μόλις σταματήσουμε να αμφιβάλλουμε για την εκδήλωση των ονείρων μας και σταματήσουμε να τα εξαρτάμε όλα από πάνω τους, θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή ακριβώς τη στιγμή θα αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή που θέλουμε. Είναι πραγματικά απλούστερο από ό, τι ακούγεται. Είναι τόσο φυσικό όσο η ζωή.

Αν είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε, να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που έστειλε το σύμπαν και να αγκαλιάσουμε την αναμονή ως το βασικό στάδιο προετοιμασίας για το επόμενο βήμα, είναι βέβαιο ότι αυτό που θέλουμε θα έρθει! Πρέπει να σταματήσουμε να εμπιστευόμαστε επιλεκτικά.

Πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά την εσωτερική φωνή μας και να αφήσουμε την οδυνηρή καταμέτρηση.
Κάνετε το καλύτερο που μπορείτε με αυτό που έχετε σήμερα. Απολαύστε καθημερινά θαύματα. Όλα όσα θεωρούμε αρνητικά και θετικά καταλήγουν να υποστηρίζουν το masterplan της ζωής μας.

Όλες αυτές οι αναποδιές είναι μεταμφιεσμένες ευλογίες που έχτισαν την πίστη μας. Κάθε πόνος που αισθανόμαστε είναι το βήμα μας προς το μεγαλείο μας!

Κρατήστε δυνατή την πίστη σας και το… θαύμα θα έρθει!

*Διαπιστευμένη lifecoach στο 3% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.