ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αρνητικές σκέψεις; Τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις για να τις ελέγξεις

Unsplash

To να μην αισθανόμαστε καλά είναι απόλυτα φυσιολογικό και μέσα στη ροή της ζωής. Δεν είναι κακό να έχουμε αρνητικές σκέψεις. Το άσχημο αρχίζει όταν δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC. Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, ομιλήτρια διεθνούς φήμης.

Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πόση ώρα αφήνουμε αυτές τις αρνητικές σκέψεις να παίζουν στο μυαλό μας και πόσο τις αφήνουμε να γιγαντώνονται. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μάθε πώς μπορείς να τις ελέγχεις.

1) Ξεκίνα να παρατηρείς τις σκέψεις σου.

2) Συνειδητοποίησε την αρνητικότητά τους. Πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων συνειδητοποιεί ότι η σκέψη που κάνει είναι αρνητική.

3) Μπες σε breaking state. Σπάσε τη διαδρομή της σκέψης. Mη βουτάς μέσα σ’αυτή. Σκέψου ότι έχεις τη σκέψη σου μέσα μια πισίνα, μια θάλασσα, και εκεί μπορεί πραγματικά να πλατιάσει, να πιάσει ολόκληρη τη θάλασσα, ολόκληρη την τεράστια πισίνα. Εσύ, όμως, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να μην πλατιάσεις, να μη βουτήξεις μέσα σ’αυτή τη σκέψη και να μείνεις εκεί έξω παρατηρητής.

4) Πώς, λοιπόν, θα μείνεις έξω από την αρνητικά φορτισμένη υπερανάλυση; Μπορείς να καταπιαστείς με κάτι άλλο (ένα ντους, έναν περίπατο), ώστε να πάρεις διαφορετικά ερεθίσματα. Μπορείς να καταγράψεις για ποια πράγματα είσαι ευγνώμων.

Γράψε 5 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη. Ξεκίνα μια χειρωνακτική εργασία. Αυτή η νοητική πειθαρχία είναι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια που δίνει το life coaching σε όσους θέλουν να δουν, επιτέλους, αλλιώς τον εαυτό και τη ζωή τους.

Να θυμάσαι πως πάντοτε ο στόχος σου είναι να μη βουτήξεις μέσα σ’ αυτή τη σκέψη, να μην αφήσεις αυτή τη σκέψη να απλώσει και να οδηγήσεις το μυαλό σου προς τη θετική κατεύθυνση που θέλεις εσύ.

 

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.