ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόση ανάγκη έχεις το mentoring στη ζωή σου;

Unsplash

Δεν γεννηθήκαμε σοφοί, αλλά ευτυχώς η σοφία είναι κάτι πολύτιμο που μπορούμε να την κερδίσουμε επενδύοντας στις σωστές πηγές.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας να κατακλύζουν τη ζωή μας σε ένα ανελέητο brain drain, οι ευκαιρίες να ακουστούν οι πραγματικά ωφέλιμες απόψεις μοιάζουν να στερεύουν ή να φτάνουν σημαντικά αποδυναμωμένες στα αυτιά μας. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ποιους ακουμπάμε τον χρόνο μας για να μας μεταδώσουν τη γνώση και τη γνώμη τους.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση

Δεν είναι απαξιωτικό να χρειάζεσαι αρκετές φορές στη ζωή σου καθοδήγηση, καθώς βλέπεις τις εναλλακτικές να ξεδιπλώνουν δαιδαλώδη μονοπάτια αποφάσεων μπροστά σου.

Μια νηφάλια ματιά, μια ανιδιοτελής παρότρυνση και ένα ψύχραιμο ζύγισμα των πραγμάτων συχνά είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να βγεις από τη στενωπό της αναποφασιστικότητας.

Εκεί ακριβώς όπου νιώθεις πως πλέεις σε αχαρτογράφητα νερά, ο κατάλληλος επαγγελματίας μέντορας μπορεί να σου δώσει το έξτρα σωσίβιο σοφίας που χρειάζεσαι. Και αυτό γιατί πρώτος ο ίδιος έχει περάσει από τις ίδιες δυσκολίες και έχει καταφέρει όχι μόνο να επιπλεύσει αλλά και να κάνει τη δυσκολία το όχημα για την επιτυχία του.

Σαν θέλεις, λοιπόν, να εμπιστευτείς λίγο από το φορτίο σου σε έναν coach είναι το πιο σημαντικό να βρεις την επαγγελματική συμβουλή, που όχι μόνο είναι ανεπηρέαστη γιατί δεν ωφελείται από εσένα, αλλά και προκύπτει από απόσταγμα ίδιας σοφίας.

«Μα γιατί να μην τα πω στην κολλητή μου/μητέρα μου/γειτόνισσα;», ίσως να αναρωτιέσαι. Γιατί ανάλογα με τους δασκάλους που εμπιστεύεσαι αντίστοιχη είναι και η πορεία σου στη ζωή.

Αν περιοριστείς στην καφενειακή ψυχανάλυση του περιβάλλοντός σου, που μαστίζεται από (καλοπροαίρετη πολλές φορές) ιδιοτέλεια για να σε «συμβουλεύσει σωστά», είναι μεγάλη η πιθανότητα να εγκλωβιστείς στο χαμηλό ενεργειακό του πεδίο.

Γιατί αυτοί που δεν κοιτούν ψηλά τον ουρανό, όπως εσύ, μοιραία θα προσπαθήσουν να σε προσδέσουν στη γη. Χρειάζεσαι, λοιπόν, τη συμβουλή ενός ανθρώπου που βλέπει τα πράγματα από το δικό σου ύψος.

  • Επένδυσε στο 3ήμερο συναρπαστικό retreat της Τζιλ αυτόν τον Φεβρουάριο στα Ιωάννινα, για το οποίο μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου εδώ https://www.jillandnikolas.com/winter.html
  • Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!