ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η καθημερινή πράξη που θα σε αλλάξει το 2020

Unsplash

Η διαφορά ξεκινά από εμάς και καθένας μας είναι ικανός για να προσφέρει απλόχερα την αγάπη και την καλοσύνη.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Οι καλές πράξεις κάνουν τη διαφορά

Όσο κι αν οι κατραπακιές από τη ζωή προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, είμαστε γεννημένοι για να κάνουμε και να φέρνουμε το καλό σε αυτό τον κόσμο. Κοιτάζοντας στα μάτια ενός παιδιού είναι πολύ εύκολο αυτό να το καταλάβεις. Γεννιόμαστε με την πιο αγνή καρδιά και τις πιο αγνές προθέσεις και κάπου στην πορεία όλο αυτό χαλάει και νιώθουμε ξένοι ως προς αυτό που είμαστε γενετικά προορισμένοι να κάνουμε.

Όλη την εορταστική περίοδο οι ευχές πρωταγωνίστησαν αλλά η δύναμή τους εξασθενεί καθώς οι ημέρες των γιορτών περνούν, μιας και όλοι ξαναγυρνάμε στην αρνητικότητα της καθημερινότητάς μας.

Προς την κατάκτηση της ευτυχίας

Με σπασμένες όμως τις γέφυρες επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό μας, που επιθυμεί πάντα το καλό, είναι εύλογο πως η ευτυχία μοιάζει ένας πολύ μακρινός και άπιαστος στόχος. Για αυτόν το λόγο είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αυτή τη σχέση, κάνοντας καθημερινά κάτι που μας συνδέει με την καλοσύνη μέσα μας.

Μονάχα η καθημερινή επανάληψη μπορεί να βοηθήσει στη συνειδητοποίηση πως η ευτυχία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το καλό που δίνουμε και παίρνουμε.

Και φυσικά δεν δίνουμε για να πάρουμε, αλλά όταν έρχεται αυτή η ανταμοιβή το θετικό αποθεματικό μέσα μας πολλαπλασιάζεται και με αυτή την ενέργεια νιώθουμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο.

Ο στόχος του 2020

Σε προσκαλώ τις επόμενες μέρες να μην αφήσεις το πνεύμα της ανιδιοτέλειας να σβήσει. Κάθε μέρα να σημειώνεις στο ημερολόγιό σου μία ξεχωριστή πράξη καλοσύνης που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις όσους περνά από το χέρι σου.

Από ένα χαμόγελο σε έναν περαστικό στο δρόμο, ένα απόγευμα σε κάποιο εθελοντικό οργανισμό κι ένα μήνυμα σε κάποιον φίλο/φίλη που έχεις καιρό να δεις, μέχρι μια απροσδόκητη αγκαλιά μετά από έναν τσακωμό με τον σύντροφό σου ή μια προτεραιότητα στο σουπερμάρκετ, λειτούργησε σαν πολλαπλασιαστής αγάπης και ξεκίνα να αλλάζεις το σκηνικό της πραγματικότητάς σου με τον πιο απλό, ανέξοδο και ανιδιοτελή τρόπο.
Κάνε αυτή τη νέα χρονιά αυτή που θα αλλάξει όλες τις άλλες.

  • Επένδυσε στο 3ήμερο συναρπαστικό retreat της Τζιλ αυτόν τον Φεβρουάριο στα Ιωάννινα, για το οποίο μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου εδώ https://www.jillandnikolas.com/winter.html
  • Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!