ΥΓΕΙΑ

Πώς θα προστατεύσεις την υγεία των ματιών σου, τώρα που φοράς συνέχεια μάσκα

Unsplash

Η χρήση της μάσκας έχει γίνει ακόμα πιο απαραίτητη και δεν τη φοράς μόνο όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και το κομμωτήριο. Ταξιδεύεις, κάνεις αγορές και ίσως χρειάζεται να φοράς μάσκα όλη μέρα στη δουλειά. Σε κάποιες περιστάσεις συστήνεται, σε κάποιες είναι επιβεβλημένο.

Φοράμε μάσκα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά είναι πολύ πιθανό να προκύψουν κάποια δερματικά θέματα, όπως η maskne. Δηλαδή ακμή εξαιτίας της μάσκας. Η Γωγώ σου εξηγεί παρακάτω τι να κάνεις όταν αποκτάς σπυράκια στο πιγούνι και γύρω από τη μύτη και τα χείλη.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται προσοχή. Αυτό που παραμένει εκτεθειμένο όταν φοράμε μάσκα. Η περιοχή των ματιών. Ο ειδικός σου λέει τι πρέπει να προσέξεις στο ευαίσθητο σημείο κάτω από τα μάτια σου που επηρεάζεται από την (απαραίτητη) χρήση της μάσκας.

Τι παθαίνουν τα μάτια με τη μάσκα;

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη νιώσει τη διαφορά. Ξηροφθαλμία, τσούξιμο και ενοχλήσεις, ειδικά αν φοράς φακούς επαφής. Ο αέρας που έρχεται μέσα από τη μάσκα εξατμίζει τα δάκρυα και έτσι μειώνονται τα επίπεδα φυσικής υγρασίας στα μάτια. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, είναι καλό να βάλεις σταγόνες. Όσο πιο απλές, τόσο το καλύτερο.

Τι να κάνεις για να μην ερεθίζεις τα μάτια

Η περιοχή που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα μάτια είναι και η λεπτότερη στο πρόσωπο. Επομένως, η πιο ευαίσθητη. Όταν φοράς κλασική μάσκα και απλά χαμογελάς, τη νιώθεις να ανεβαίνει και να φτάνει απειλητικά στα μάτια.

Ένα κόλπο είναι να προμηθευτείς από το φαρμακείο ειδικό στήριγμα μύτης που τοποθετείς πάνω από τη μύτη ώστε να μην μετακινείται εύκολα. Εξίσου σημαντικό είναι να ενυδατώνεις με ελαφριά κρέμα την περιοχή κάτω από τα μάτια ώστε να προστατεύεται. Εφάρμοσε κρέμα ματιών 15 λεπτά πριν βάλεις τη μάσκα, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί. Και φυσικά, δεν ξεχνάμε το αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο, όπως μάς επισημαίνει πάντα η beauty editor μας, Βιβή.

Οι ειδικοί συστήνουν να συνεχίσουμε τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου, αλλά να αποφεύγουμε τα σκληρά scrubs και τα πολύ βαριά προϊόντα.