ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τα σημεία που ξεχνάς να φορέσεις το αντηλιακό σου

Δεν θα σε κουράσω μέρες που είναι. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα όλο το χρόνο. Ξέρεις πως ο ήλιος διακρίσεις δεν κάνει ανάλογα με το πού θα πας διακοπές (στο νησί, το βουνό ή όπου), το φύλο ή τον τύπο επιδερμίδας (πχ αν είσαι πιο μελαχρινή κλπ). Ξέρεις πως πρέπει να το απλώνεις παντού στην επιδερμίδα σου. Σωστά; Κι όμως, για το τελευταίο,  πριν πάρεις όρκο, θέλω να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα με τα σημεία που οι περισσότερες από εμάς ξεχνάμε ή προσπερνάμε άθελά μας, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

-Αν τα χείλη σου ξεφλουδίζουν, αφυδατώνονται  και «σκάνε» ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι είναι σημάδι πως δεν τα ενυδάτωσες ή δεν τα φρόντισες, όσο θα έπρεπε. Ένα lip balm με SPF (δείκτη αντηλιακής προστασίας) είναι αυτό που θα τα προστατέψει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, διατηρώντας τα παράλληλα ενυδατωμένα.

Δες ακόμη: Τα αγαπημένα μας lip balms με δείκτη αντηλιακής προστασίας

Ένα ακόμη σημείο που ξεχνάς να απλώσεις αντηλιακό αρκετές φορές, είναι τα  φρύδια και γενικότερα η επιδερμίδα κοντά στη γραμμή των μαλλιών, το σημείο δηλαδή που τελειώνει το μέτωπο και αρχίζουν τα μαλλιά.

– Παράλληλα, ενώ απλώνεις αντηλιακό στα χέρια σου, συνήθως στους βραχίονες, το πάνω μέρος της παλάμης είναι αυτό που κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή των εξωτερικών sports (πχ ποδήλατο)  εκτίθεται περισσότερο και αφήνεις ακάλυπτα.

-Τα αυτιά, είναι ένα ακόμη σημείο αρκετά εκτεθειμένο στον ήλιο, που, όμως, πολύ συχνά αμελούμε.

– Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεις σε ευαίσθητα σημεία όπως φακίδες, σπίλους, μικρό-τραύματα και τατουάζ.

Και μην ξεχνάς, όπου κι αν σε βρει ο ήλιος, φρόντισε να συνοδεύεσαι πάντα από το αντηλιακό σου. Νόμος.