ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς τα υποκατάστατα γεύματος θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια προκλητική διαδικασία, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. Εάν έχεις χαμηλό μεταβολισμό, παλεύεις σταθερά με τις λιγούρες ή δεν μπορείς να χάσεις λίπος ενώ έχεις προσπαθήσει τα πάντα, τα υποκατάστατα γεύματος, μπορεί να είναι η λύση που αναζητάς.

Τι ακριβώς είναι τα υποκατάστατα γεύματος; 

Πώς τα υποκατάστατα γεύματος μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος; Pexels

Τα σωστά υποκατάστατα γεύματος μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου, να μειώσεις την επιθυμία για φαγητό και να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας. Σύμφωνα με τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Στέφανο Δημητριάδη, ως υποκατάστατο γεύματος νοείται κάθε τρόφιμο ή συμπλήρωμα το οποίο μπορεί να έχει τη μορφή σκόνης-μπάρας-έτοιμου ροφήματος και είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά με σκοπό να αντικαταστήσουν πλήρως ένα γεύμα. Κάθε γεύμα που καταναλώνουμε θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη σύσταση και διατροφική αξία για να ενισχύει την υγεία και να μας παρέχει επαρκή ενέργεια.

Τα οφέλη που έχουν τα υποκατάστατα γεύματος

Τα υποκατάστατα γευμάτων χάρη στη σύνθεσή τους προορίζονται με σκοπό να παρέχουν συστατικά που περιέχονται σε ένα πλήρες γεύμα. Χάρη στα αρκετά πλεονεκτήματα τους μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ένα άτομο σύμφωνα με τις ανάγκες του στη διαδικασία απώλειας βάρους του.

Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη είναι:

Τα υποκατάστατα γεύματος είναι εύκολα στη χρήση τους

Αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα, μιας και η προετοιμασία τους είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Περιέχουν λίγες θερμίδες

Τα περισσότερα υποκατάστατα γεύματος περιέχουν 200-400 θερμίδες. Οι θερμίδες αυτές, είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου αλλά και ταυτόχρονα λίγες με σκοπό να επιτευχθεί το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Δηλαδή το θερμιδικό έλλειμμα για την απώλεια βάρους που επιθυμούμε.

Είναι υψηλά σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα βασικό στοιχείο που συμβάλλει στη διατήρηση ή/και στην αύξηση της μυικής μάζας. Προκαλεί αυξημένο κορεσμό και συμβάλλει σημαντικά στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Μπορούν να αντικαταστήσουν επεξεργασμένα, βλαβερά τρόφιμα

Η έλλειψη χρόνου προετοιμασίας και κατανάλωσης των γευμάτων τις περισσότερες φορές, οδηγεί στην επιλογή τροφών πλούσιων σε θερμίδες, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Μπορεί να έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά συγκριτικά με ένα μικρό γεύμα

Τα υποκατάστατα γεύματος είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιέχουν μια ευρεία γκάμα θρεπτικών συστατικών. Αντιθέτως, τα μικρά γεύματα όταν δεν είναι σχεδιασμένα από Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, μπορεί να στερούνται πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Έτσι, η επιλογή τους μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω κάποιες ήδη υπάρχουσες ή μελλοντικές διατροφικές ανεπάρκειες του ατόμου. Π.χ η βιταμίνη D, το ασβέστιο και ο σίδηρος που υπάρχουν σε ανεπάρκεια σε αρκετό κόσμο ανά την υφήλιο.

Τα υποκατάστατα γεύματος μπορεί να επιταχύνουν περαιτέρω την απώλεια βάρους

Ο εμπλουτισμός των διαφόρων υποκατάστατων γεύματος με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες παρέχει τον απαραίτητο κορεσμό που προσδίδει ένα πλήρες γεύμα χωρίς όμως να περιέχονται περιττές θερμίδες.

  • Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η επιλογή των κατάλληλων υποκατάστατων γεύματος. Μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει κάθε υποκατάστατο γεύματος είναι να περιέχει 200-400 θερμίδες, λιγότερα από 5γρ λίπους, 3-5γραμμάρια φυτικών ινών και 10-20γρ πρωτεϊνών ανά μερίδα. Επίσης η περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Κάθε μερίδα θα πρέπει να δίνει τουλάχιστον το 1/3 της Σ.Η.Π.
  • Επίσης, θα πρέπει να δίνεται έμφαση στον τρόπο, τον χρόνο και στη διάρκεια εφαρμογής τους. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εστιάζει στο κατάλληλο συνδυασμό τους με τρόφιμα όπως ρόφημα αμυγδάλου, αγελαδινό γάλα, γιαούρτι, ξηροί καρποί και berries. Τρόφιμα τα οποία εμπλουτίζουν σημαντικά τη θρεπτική αξία του γεύματος, ενισχύουν τον κορεσμό και διευκολύνουν την απώλεια βάρους.
  • Παράλληλα με τη χρήση των διατροφικών υποκατάστατων, είναι σημαντικό να εστιάζεται και να δίνεται έμφαση στην αλλαγή των λανθασμένων διατροφικών συνηθειών, με σκοπό τη βελτίωση της διατροφής του και κατ΄ επέκταση της υγείας.

Ποιο να διαλέξεις;

Ωστόσο, με δεκάδες διαφορετικά υποκατάστατα γεύματος στην αγορά για να διαλέξεις, η επιλογή των καλύτερων μπορεί να φαίνεται απαιτητική και δύσκολη δουλειά. Η Herbal Life διαθέτει τα Πρωτεϊνούχα Ροφήματα Formula 1 σε 9 διαφορετικές γεύσεις, τα οποία καλύπτουν στο έπακρο τις καθημερινές ανάγκες διαθέτοντας όλα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός υποκατάστατου γεύματος.

Πώς τα υποκατάστατα γεύματος μπο

Τα Πρωτεϊνούχα Ροφήματα Formula 1 περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη με 18g ανά μερίδα. H υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες με τη ταυτόχρονη κάλυψη περίπου κατά 38% των αναγκών σε βιταμίνες και μέταλλα, αποτελούν την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να τα δοκιμάσουν. Ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και τα θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας στη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Επίσης, τα προϊόντα απευθύνονται και σε άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή, καθώς παρασκευάζονται από αποκλειστικά vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες.

Herbalife Nutrition

Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία που, από το 1980, αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με σπουδαία προϊόντα διατροφής και προσφέρει στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες της μια οικονομικά αποδοτική επιχειρηματική ευκαιρία. Η εταιρεία προσφέρει υψηλής ποιότητας, επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα, τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες από καινοτόμους Ανεξάρτητους Συνεργάτες, που παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη, εμπνέοντας τους πελάτες τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Εταιρείας για την εξάλειψη της πείνας, η Herbalife Nutrition έχει αναλάβει επίσης τη δέσμευση να προσφέρει διατροφή και εκπαίδευση σε κοινότητες ανά την υφήλιο που έχουν ανάγκη.

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.herbalife.gr

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@herbalifenutrition_gr_cy

Για ισορροπημένη διατροφή και διατήρηση του βάρους: Η υποκατάσταση ενός από τα κύρια ημερήσια γεύματα μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων με ένα υποκατάστατο γεύματος συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους μετά την απώλεια βάρους.