ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να φας αν θες να χάσεις βάρος και να νιώθεις πάντα χορτάτη

Pexels

Η εύρεση ενός συγκεκριμένου τροφίμου, που μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη, ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος και να τρως υγιεινά, φαίνεται σχεδόν αδύνατη. Σχεδόν, αλλά στην πραγματικότητα είναι απόλυτα εφικτό.

Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο, αλλά ορισμένα τρόφιμα, έχουν την ικανότητα να διώχνουν το αίσθημα πείνας, ενώ παράλληλα σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες. Και μπορεί να σου έρχονται εικόνες από ωμά σέλινα, ωστόσο, μια χορταστική τροφή που συμβάλλει στην προώθηση της απώλειας βάρους, δεν πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από χαμηλό αριθμό θερμίδων. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Journal of Diabetes Science and Technology, το ιδανικό συστατικό που μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, πρέπει να περιέχει σημαντικά επίπεδα πρωτεΐνης και να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ευτυχώς, ένας τύπος τροφίμου ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή.

Τι να φας αν θες να χάσεις βάρος και να νιώθεις πάντα χορτάτη Pexels

Τα μαγικά ρεβίθια

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλειδί για τη μόνιμη απώλεια βάρους, είναι να μην πεινάς. Μια εξαιρετική τροφή για απώλεια βάρους είναι τα ρεβίθια. Περιέχουν τόσο φυτικές ίνες, όσο και πρωτεΐνη, δύο βασικά, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το αίσθημα πληρότητας.

Τα όσπρια όπως τα ρεβίθια, περιέχουν πρωτεΐνη για να σε κρατούν χορτάτη όλη την ημέρα, κάνοντας το σώμα σου να παράγει περισσότερες ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition. Η ίδια μελέτη δείχνει επίσης ότι αυτό το όσπριο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό τρόπο για να αυξήσεις την πρόσληψή σου σε πρωτεΐνη, χωρίς να συσσωρεύεις επιπλέον λίπος.

Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες, βοηθά επίσης τα ρεβίθια, να λειτουργούν κάπως μαγικά. Μια μελέτη που βρέθηκε στο Nutrients αποκάλυψε ότι οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα ρεβίθια επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων στην κυκλοφορία του αίματος, αποτρέποντας τις ξαφνικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες, μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε γεύμα με ρεβίθια, στο ιδανικό όσων κάνουν δίαιτα.

Πώς να τα φας για να αδυνατίσεις

Το μόνο που μένει είναι να σκεφτούμε, πώς μπορούμε θα ετοιμάσουμε τα ρεβίθια. Η προσθήκη αυτού του οσπρίου στη διατροφή σου δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί ευκολότερη. Και με λίγη δημιουργικότητα, sky is the limit. Τα ρεβίθια είναι ένα ευέλικτο υλικό και μπορούν να προστεθούν σε σούπες, σαλάτες ή πιάτα λαχανικών ή ακόμα και να γίνουν πουρές σε χούμους. Αν αναζητάς λοιπόν μια «μαγική τροφή» που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για απώλεια βάρους και να αισθάνεσαι χορτάτη όλη μέρα, τα ρεβίθια είναι η απάντηση.