ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς τα εμπόδια και το ξεβόλεμα υπηρετούν τα όνειρά μας

Unsplash

Κάθε φορά που κάτι μεγάλο έρχεται προς εσένα, χτυπάει συναγερμός μέσα σου. Κι ενώ η καρδιά σου ποθεί να το υποδεχτεί, γιατί έχει δουλέψει σκληρά για αυτό, το μυαλό σου αρχίζει την ενεργοποίηση του φόβου για να σε κρατήσει στα ασφαλή αλλά στάσιμα νερά σου. Το ξεβόλεμα είναι, όμως, εκείνο που φέρνει τα μεγαλύτερα δώρα.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Δεν υπάρχει κανείς που να πήγε στο επόμενο, ανώτερο επίπεδο χωρίς να νιώθει φόβο. Όπως κι αν τον νιώθουμε, μας κρατά από το να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε. Μας γεμίζει ενδοιασμούς, ανασφάλειες, αλλά αυτές οι αρνητικές σκέψεις είναι τελικά ένα τεράστιο δώρο.

Γιατί σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο και ότι αυτό που σκέφτεσαι ως αλλαγή θα σε βοηθήσει πραγματικά να βελτιώσεις τη ζωή σου. Αν μείνεις στη ζώνη άνεσής σου, παραμένεις ασφαλής μέσα σε μια μεγάλη παγίδα. Το Εγώ που φοβάται είναι τόσο μικρό και βολεμένο, που θα κάνει τα πάντα για να μείνεις πίσω.

Οι φωνές του φόβου, όμως, σημαίνουν ότι πας καλά. Όσο πιο έντονες, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η θετική αλλαγή στη ζωή σου.

Αγκάλιασε τη φωνούλα του Εγώ, καθησύχασέ την λέγοντάς της ότι τίποτα από όσα έχει κερδίσει δεν διακυβεύεται. Μάθε με αυτόν τον τρόπο να την οδηγείς και να μην οδηγείσαι από εκείνη.

Μπαίνοντας στη νέα χρονιά, ειδικά μετά από το απόλυτα ανατρεπτικό 2020, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να παραμερίσεις τις αναστολές και να εκλογικεύσεις τους φόβους σου. Το πέρασμα του χρόνου δεν αφήνει περιθώριο για αναβολές και αυτοί που δειλιάζουν να κάνουν αυτό το άλμα πίστης, μοιραία θα μείνουν πίσω.

Μην ξεκινήσεις, λοιπόν, το νέος έτος με οκνηρία ή μεμψιμοιρία και προετοίμασε τον ανώτερο εαυτό σου για όλα τα δύσκολα αλλά και ωραία που έρχονται.

Σε αυτό θα σε βοηθήσει το σωστό planningπου θα τακτοποιήσει μέσα σου τους βασικούς στόχους σου, ώστε να προετοιμάσεις τα στάδια που προηγούνται της επίτευξής τους, αλλά και το backupplan που θα σε φέρει εκεί ίσως με εναλλακτικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μια ασφαλή πυξίδα πλοήγησης ό,τι και αν γίνει.

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching