ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσεις βάρος αν διανύεις τη δεκαετία των 30 (και να το διατηρήσεις)

Unsplash

Η δεκαετία των 30 επιφέρει κάποιες μικρές αλλαγές, που ενδεχομένως να μην ήθελες να δεις. Οι πρώτες άσπρες τρίχες και αλλαγές στο βάρος είναι τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα.

Όταν περνάς το κατώφλι και μπαίνεις στη δεκαετία των 30, οι αλλαγές είναι πολλές. Ίσως όχι ριζικές, αλλά μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Η ζυγαριά κολλάει ό,τι και να κάνεις, το τζιν δεν κουμπώνει (καλά, έχουμε και την καραντίνα να κατηγορήσουμε) και μία πιθανή μητρότητα κάνει τα πράγματα να δείχνουν πολύ δύσκολα. Πώς να χάσεις βάρος;

Ο μεταβολισμός είναι ο λόγος που καίμε λιγότερες θερμίδες. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο μας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, αν θέλουμε να έχουμε έναν μεταβολισμό που λειτουργεί ρολόι μετά τα 30, πρέπει να τον φροντίζουμε από μικρή ηλικία. Η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση γίνονται σύμμαχοι στο χτίσιμο ενός δυνατού μεταβολισμού ο οποίος βοηθά να χάσεις βάρος. Δεν χρειάζεται όμως να αυτομαστιγώνεσαι, σε περίπτωση που δεν προνόησες. Ακολούθησε απλά τα tips μας για να χάσεις το βάρος που θες, αλλά και για να διατηρήσεις το νέο σώμα.

Ισορροπημένο πιάτο

Καμία αυστηρή δίαιτα και κανένας περιορισμός. Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία και την ποικιλία των διατροφικών ομάδων. Εξάλλου, αν θες να διατηρήσεις το νέο σου βάρος, θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν ρεαλιστικό τρόπο διατροφής και όχι στερητικές δίαιτες.

Χρησιμοποίησε σοφά τον χρόνο σου (διανύεις πια τη δεκαετία των 30)

Αν δεν ζεις μόνη σου, μπορείς να φτιάχνεις γεύματα που να απευθύνονται σε όλους ώστε να μην ξοδεύεις όλη τη μέρα στην κουζίνα. Έξυπνα γεύματα που εμπνέουν τα παιδιά να τρώνε μπρόκολο, γλυκοπατάτα και όχι μόνο τηγανιτές πατάτες. Ιδανικά, βρες μία μέρα για να μαγειρέψεις αυτά που θα φας μέσα στη βδομάδα και φτιάξε ταπεράκια. Τρως υγιεινά, παρόλη την πολυάσχολη ζωή σου.

Ζήτησε τη βοήθεια ειδικού

Η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και κάποιοι δυσκολεύονται στο να αποτινάξουν τοξικές συνήθειες. Αν η σχέση σου με το φαγητού δεν είναι υγιής ή αν σου λείπει η έμπνευση για healthy συνταγές, απευθύνσου σε διατροφολόγο ή/και ψυχολόγο αν νιώθεις ότι η σχέση σου με το φαγητό συνδέεται άρρηκτα με την ψυχική σου κατάσταση.